Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Info-Santiere - USR: Primaria Sectorului 3 poate compromite un proiect de 220 milioane de euro
USR: Primaria Sectorului 3 poate compromite un proiect de 220 milioane de euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 12 Iul 2021 07:38
USR PLUS condamna abuzul primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, care, fara nici un fel de autorizatie, excaveaza un teren din centrul Bucurestiului, sustinand ca va construi un parc, desi, in toamna, pe acelasi spatiu, incepe construirea unui proiect finantat de Banca Mondiala cu 220 de milioane de euro.
De trei zile, primarul Robert Negoita ignora „Cartierul pentru Justitie”, proiect demarat inca din 2005, pentru care Banca Mondiala a alocat 220 de milioane de euro, aducand pe terenul „Esplanada” din centrul Bucurestiului utilaje si muncitori care excaveaza zona, de la una din societatile Primariei, Algoritm Constructii SRL. Asta, desi Consiliul Local nu a fost informat despre aceste lucrari, iar primarul nu are dreptul de a dispune dupa bunul plac de resursele societatilor din subordinea PS3.
Fara sa aiba un proiect publicat, primarul Negoita vrea sa valorifice si fundatia din beton si fier care se gaseste pe terenul „Esplanada”, desi fierul si betonul reprezinta bunuri ale statului roman, iar primarul Sectorului 3 urmareste sa le valorifice in scop propriu.
Robert Negoita sustine ca va construi un parc pe „Esplanada”, insa muncitorii de pe teren spun ca aici se va construi o statie de sortare a gunoiului. Pe langa transformarea zonei intr-un santier improvizat, sunt taiati copaci de 40-50 de ani, pe care edilul i-a numit „boscheti” si este pregatita betonarea unei alte parti a terenului.
De altfel, in noua ani de mandat, Robert Negoita nu a facut decat sa betoneze zeci de hectare de spatii verzi in Sectorul 3.
Pe de alta parte, reamintim ca Ana Ciceala, consilier general USR PLUS, a depus in 22 iunie 2021 un proiect privind construirea unui parc langa „Cartierul pentru Justitie”, pentru revitalizarea zonei mutilate de regimul ceausist. Gradina Dudesti se va intinde pe o suprafata de cinci hectare si va fi un plaman verde in centrul Bucurestiului.
„Robert Negoita nu are nici o autorizatie in baza careia executa aceasta lucrare, taie arbori vechi, de 40-50 de ani si lasa in aer un proiect de 220 de milioane de euro. Reamintesc ca Robert Negoita este cel care a propus pentru betonare nu mai putin de 63 de spatii verzi in Sectorul 3 prin PUZ, betonari oprite de consilierii generali USR PLUS prin suspendarea PUZ Sector 3 in ianuarie 2021. In noua ani de mandat, Robert Negoita a betonat zeci de hectare de spatii verzi in Sectorul 3. Nu avem nici o garantie ca Robert Negoita va construi pe terenul „Esplanada” un parc si nu ne vom trezi cu alte betoane in centrul Capitalei. Mai mult, cred ca proiectele „Cartierul pentru Justitie” si „Gradina Dudesti” sunt o ocazie majora pentru orasul nostru de a regenera urban o zona mutilata infiorator de vechiul regim ceausist, de a transforma o rana veche si abandonata din inima Bucurestiului intr-un centru pentru sanatate, educatie si, de ce nu, dreptate”, a explicat Ana Ciceala, consilier general USR PLUS.
USR PLUS lupta pentru o Capitala verde, respectand legea si sprijinind proiectele concepute transparent. Ii cerem primarului Robert Negoita sa opreasca lucrarile abuzive din Sectorul 3 al Capitalei si sa sprijine proiectele care sunt in beneficiul cetatenilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Ubitech
hidroplasto
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere