Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - ZAREA planifica o investitie de 20 milioane euro intr-o noua fabrica, in Mizil
ZAREA planifica o investitie de 20 milioane euro intr-o noua fabrica, in Mizil
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Mar 2023 13:19
ZAREA, lider in categoria vinurilor spumante, a depus un proiect pentru construirea unei noi unitati de productie in orasul Mizil prin schema de ajutor de stat privind acordarea de subventii pentru investitii destinate industriei de prelucrare (conform H.G. 959/2022). Valoarea estimata a investitiei in noua fabrica de productie se va ridica la 20 de milioane EURO, iar contributia proprie a investitiei ZAREA S.A. nu va depasi 50% din valoarea acesteia.
In decembrie anul trecut, ZAREA a creat si depus un proiect prin care doreste sa construiasca o unitate de productie cu o suprafata de 13.500 metri patrati in orasul Mizil. In actualele doua unitati de productie din Bucuresti si Otopeni exista doar spatiu limitat pentru cresterea numarului de sticle imbuteliate, iar planurile sunt pentru extinderea, intr-o a treia unitate de productie.
Daca proiectul nu este aprobat, atunci aceasta fabrica nu va fi construita. Daca proiectul va fi aprobat, atunci noua fabrica va fi echipata cu cele mai noi tehnologii de productie si control al calitatii. Vor fi conditii de munca foarte bune pentru angajati si va fi, de asemenea, o instalatie de producere a energiei verzi, precum si utilaje si constructii cu eficienta energetica maxima.
Datorita utilajelor moderne, costurile de productie vor fi printre cele mai mici din industrie, permitand transferul a cat mai putin posibil din cresterea pretului energiei catre consumatori.
„Din pacate, fondurile alocate de stat pentru acest proiect sunt de doar 150 de milioane EURO si cu siguranta nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul, chiar si pentru companiile care vor obtine punctajul maxim. Guvernul, prin vocea ministrului economiei, a anuntat deja ca vrea sa lanseze inca o sesiune de proiecte in martie. Sa speram ca bugetul din decembrie se va suplimenta cu cel alocat lunii martie si ca in acest fel mai multe companii vor putea obtine finantare, fara a mai fi nevoie sa se organizeze o noua sesiune de depuneri de proiecte, sa se iroseasca atat timpul si resursele financiare ale deponentilor, cat si cele ale autoritatilor de evaluare. Este cunoscut faptul ca acest tip de ajutor de stat este cel mai eficient din punctul de vedere al cresterii competitivitatii economice la export, creeaza cele mai multe locuri de munca pe plan local si genereaza cele mai multe taxe platite statului” a declarat Emil Popescu, presedintele Consiliului de Administratie al ZAREA S.A.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
EDIT-Structural
strabag nivel 1
rigips
concelex
konsent
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander