Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - ZAREA planifica o investitie de 20 milioane euro intr-o noua fabrica, in Mizil
ZAREA planifica o investitie de 20 milioane euro intr-o noua fabrica, in Mizil
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Mar 2023 13:19
ZAREA, lider in categoria vinurilor spumante, a depus un proiect pentru construirea unei noi unitati de productie in orasul Mizil prin schema de ajutor de stat privind acordarea de subventii pentru investitii destinate industriei de prelucrare (conform H.G. 959/2022). Valoarea estimata a investitiei in noua fabrica de productie se va ridica la 20 de milioane EURO, iar contributia proprie a investitiei ZAREA S.A. nu va depasi 50% din valoarea acesteia.
In decembrie anul trecut, ZAREA a creat si depus un proiect prin care doreste sa construiasca o unitate de productie cu o suprafata de 13.500 metri patrati in orasul Mizil. In actualele doua unitati de productie din Bucuresti si Otopeni exista doar spatiu limitat pentru cresterea numarului de sticle imbuteliate, iar planurile sunt pentru extinderea, intr-o a treia unitate de productie.
Daca proiectul nu este aprobat, atunci aceasta fabrica nu va fi construita. Daca proiectul va fi aprobat, atunci noua fabrica va fi echipata cu cele mai noi tehnologii de productie si control al calitatii. Vor fi conditii de munca foarte bune pentru angajati si va fi, de asemenea, o instalatie de producere a energiei verzi, precum si utilaje si constructii cu eficienta energetica maxima.
Datorita utilajelor moderne, costurile de productie vor fi printre cele mai mici din industrie, permitand transferul a cat mai putin posibil din cresterea pretului energiei catre consumatori.
„Din pacate, fondurile alocate de stat pentru acest proiect sunt de doar 150 de milioane EURO si cu siguranta nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul, chiar si pentru companiile care vor obtine punctajul maxim. Guvernul, prin vocea ministrului economiei, a anuntat deja ca vrea sa lanseze inca o sesiune de proiecte in martie. Sa speram ca bugetul din decembrie se va suplimenta cu cel alocat lunii martie si ca in acest fel mai multe companii vor putea obtine finantare, fara a mai fi nevoie sa se organizeze o noua sesiune de depuneri de proiecte, sa se iroseasca atat timpul si resursele financiare ale deponentilor, cat si cele ale autoritatilor de evaluare. Este cunoscut faptul ca acest tip de ajutor de stat este cel mai eficient din punctul de vedere al cresterii competitivitatii economice la export, creeaza cele mai multe locuri de munca pe plan local si genereaza cele mai multe taxe platite statului” a declarat Emil Popescu, presedintele Consiliului de Administratie al ZAREA S.A.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIMvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
Ubitech
MAKITA
grundfos
BALTIC
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
theda mar
CDS
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023