Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal din cadrul Aeroportului Timisoara
CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal din cadrul Aeroportului Timisoara
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Nov 2022 11:29
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri ca au demarat lucrarile la cea mai importanta investitie la Aeroportul Timisoara, din istorie, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, in termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecari Externe.
Acesta a afirmat ca isi doreste ca respectivul terminal sa fie unul de plecari in Schengen.
"Au demarat lucrarile la ceea ce inseamna cea mai importanta investitie din istorie, la Aeroportul Timisoara. Este parte din sumele alocate in acest an de Ministerul Transporturilor catre Aeroportul International Timisoara si vorbim despre Terminalul nou de plecari. Imi doresc ca cei care construiesc sa se inscrie in termene, astfel incat la finalul anului viitor sa avem receptia acestei lucrari. Imi doresc ca acest Terminal de plecari sa fie unul pentru plecari in Schengen, iar noi, romanii, sa nu mai avem nevoie de vama", a afirmat Sorin Grindeanu.
Lucrarile sunt executate de asocierea Concelex - Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA.
Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fara TVA), iar finantarea este asigurata din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.
Noul terminal va avea o suprafata construita de 12.000 metri patrati, sase filtre de securitate, 18 ghisee check-in si sase porti de scanare automata a documentelor.
Ministrul Transporturilor a mentionat ca isi doreste ca noua investitie sa ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul sa respecte termenele fixate.
Noua constructie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja in exploatare din 29 iulie 2021 si a presupus o investitie de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
hilti
leviatan
BMI_Icopal
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech
rigips
FRONTALE
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu