Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal din cadrul Aeroportului Timisoara
CONCELEX a inceput lucrarile la noul terminal din cadrul Aeroportului Timisoara
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 07 Nov 2022 11:29
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri ca au demarat lucrarile la cea mai importanta investitie la Aeroportul Timisoara, din istorie, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, in termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecari Externe.
Acesta a afirmat ca isi doreste ca respectivul terminal sa fie unul de plecari in Schengen.
"Au demarat lucrarile la ceea ce inseamna cea mai importanta investitie din istorie, la Aeroportul Timisoara. Este parte din sumele alocate in acest an de Ministerul Transporturilor catre Aeroportul International Timisoara si vorbim despre Terminalul nou de plecari. Imi doresc ca cei care construiesc sa se inscrie in termene, astfel incat la finalul anului viitor sa avem receptia acestei lucrari. Imi doresc ca acest Terminal de plecari sa fie unul pentru plecari in Schengen, iar noi, romanii, sa nu mai avem nevoie de vama", a afirmat Sorin Grindeanu.
Lucrarile sunt executate de asocierea Concelex - Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA.
Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fara TVA), iar finantarea este asigurata din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.
Noul terminal va avea o suprafata construita de 12.000 metri patrati, sase filtre de securitate, 18 ghisee check-in si sase porti de scanare automata a documentelor.
Ministrul Transporturilor a mentionat ca isi doreste ca noua investitie sa ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul sa respecte termenele fixate.
Noua constructie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja in exploatare din 29 iulie 2021 si a presupus o investitie de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CDS
viarom
noark
konsent
siniat
Acvatot 2019
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
rigips
EDIT-Structural
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander