Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CONSITRANS castiga licitatia si proiecteaza drumul de mare viteza Botosani - Suceava
CONSITRANS castiga licitatia si proiecteaza drumul de mare viteza Botosani - Suceava
Infrastructura Publicat de AG&F 06 Dec 2023 12:01
Asocierea de firme condusa de catre Consitrans a castigat licitatia privind realizarea documentatiei tehnice in vederea construirii drumului de mare viteza Botosani – Suceava, unul dintre cele mai ambitioase proiecte din Regiunea de Nord-Est. Implementarea acestuia a unit intr-un parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere administratiile locale din cele doua judete: consiliile judetene si primariile municipiilor resedinta.
Valoarea contractului este 14,27 milioane de lei fara TVA. Fondurile sunt asigurate din Programul de Transport 2021-2027 in proportie de 98%, iar cele patru autoritati locale vor contribui, in parti egale, pentru asigurarea cofinantarii de 2%.
"Ne bucuram ca acest proiect ambitios pe care l-am promovat alaturi de colegii de la Primaria Botosani, Consiliul Judetean Suceava si Primaria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastra, un adevarat pasaport pentru dezvoltare. Chiar daca la inceput putini au fost cei care au crezut in el, am demonstrat ca prin implicarea echipei de proiect am reusit sa finalizam o prima etapa importanta. Este mult de munca, dar avem determinarea de a realiza cat mai repede documentatia tehnica. Sper ca asocierea de firme castigatoare sa arate aceeasi determinare si sa realizeze acest proiect in termenii impusi de contract pentru a face si pasul urmator: executia propriu-zisa a drumului”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani, care a tinut sa multumeasca unitatii de implementare a proiectului formata din specialistii celor doua consilii judetene, „care au conlucrat foarte bine in cadrul acestui proiect generos pentru Botosani si Suceava”.
Realizarea documentatiei tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate (14 luni), obtinerea autorizatiei de constructie (3 luni), executarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie (3 luni), intocmirea documentatiei suport si asistenta acordata pentru depunerea si sustinerea aplicatiei de finantare, precum si pregatirea documentatiei de atribuire a contractului de executie lucrari (3 luni) si 24 de luni pentru realizarea lucrarilor de construire.
Reamintim ca cele patru autoritati locale, in parteneriat cu CNAIR, au preluat si executia lucrarilor pentru ca proiectul sa fie implementat cat mai repede.
Drumul de mare viteza Botosani – Suceava va fi unul nou, care va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, si va merge prin spatele localitatilor Dumbraveni – Hutani – Vladeni – Baisa, pana in zona Manastirea Doamnei unde va descarca traficul in viitoarea centura a municipiului Botosani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanta dintre Salcea (Autostrada A7) si viitoarea centura a municipiului Botosani. „In momentul de fata drumul este prevazut cu doua benzi pe sens si separator de sens, cu o limita de viteza de 120 de kilometri pe ora, dar noi facem toate demersurile necesare pentru a-l transforma intr-un sector de autostrada, ca o continuare pentru A7, asa cum s-a intamplat si cu sectorul Pascani – Suceava. Avem sprijinul Ministerului Transporturilor si al reprezentantilor CNAIR. Argumentele sunt de partea noastra, mai ales ca exproprierile de terenuri se vor face pentru regimul de autostrada. Diferenta intre cele doua tipuri de drum de mare viteza consta in faptul ca autostrada prevede si banda de urgenta, iar limita maxima de viteza este de 130 de kilometri la ora”, a conchis Doina Federovici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
CDS
BogArt
noark
EDIT-Structural
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Acvatot 2019
ness project
konsent
quadratum
siniat
leviatan
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander