Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GUVERNUL a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor pentru constructii
GUVERNUL a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor pentru constructii
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2022 11:24
Guvernul a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor, echipamentelor si instalatiilor, avand ca scop constituirea unei baze de date cu toate aceste date de care dispun firmele care participa la licitatii pentru infrastructura de transport, a declarat vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
"Pe domeniul Transporturilor este extrem de important ceea ce am adoptat astazi si era prins in programul de guvernare si anume Registrul unic al utilajelor. De ce a fost necesara infiintarea acestui Registru al utilajelor, pentru ca vom constitui, in final, o baza unica de date cu toate utilajele, echipamentele, instalatiile de care dispun in mod real operatorii economici care participa la licitatii pentru proiectele de infrastructura de transport. Autoritatile si companiile din domeniu care lanseaza proiecte de interes public vor putea verifica daca ofertantii pot aduce, intr-adevar, in santier utilajele pe care le prezinta in oferte", a declarat Sorin Grindeanu, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
 
Ministrul a precizat ca Registrul utilajelor va functiona in cadrul SEAP
"Pana la 1 mai 2022, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii stabileste tipul informatiilor accesibile in Registru si le pune la dispozitia Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei. Complet functional va fi, probabil, undeva la 1 martie 2023. De ce? Pentru ca e nevoie de doua etape. O etapa, ca termen, pana la 1 august 2022 pentru a se crea functionalitati pentru completarea datelor, privind utilajele, echipamentele si instalatiile declarate in cadrul contractelor de achizitie. Si celalalt termen limita, maxim pana la care putem merge, asa cum spuneam, 1 martie 2023, cand trebuie sa fie puse la punct toate detaliile tehnice si sa se finalizeze de date. Consultarea acestui Registru va permite comunicari generate in mod automat, in momentul in care cere aceste informatii, iar in caz de suprapuneri vor aparea alertele respective in cazul echipamentelor, utilajelor si instalatiilor inscrise", a declarat Grindeanu.
El a subliniat ca prin infiintarea Registrului utilajelor se are in vedere evitarea intarzierii sau chiar blocarea unor proiecte, din lipsa utilajelor necesare in santiere.
"Am descoperit, in timp, daca vreti, ca, de fapt, multi dintre ofertantii de care vorbeam mai devreme prezentau la licitatii aceleasi utilaje, iar in momentul in care era nevoie sa inceapa efectiv lucrul pe santiere nu dispuneau de aceste utilaje pentru ca erau mobilizate pe alte santiere", a afirmat Grindeanu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
FRONTALE
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
rigips
Acvatot 2019
MAKITA
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023