Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Martie 2021
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Mariana Ionita, CNAIR: "Anul 2021 este anul autostrazilor din Moldova"
Mariana Ionita, CNAIR: "Anul 2021 este anul autostrazilor din Moldova"
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 25 Ian 2021 11:46
A8 este o investitie de o importanta strategica pentru Romania. Dezvoltarea zonei Moldovei, integrata cu restul regiunilor tarii, este o prioritate pentru Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si pentru CNAIR.
”In ceea ce priveste proiectarea sectorului Targu Mures - Targu Neamt, exista o incapacitate constatata, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia sa monitorizam permanent acest prestator de servicii. Astfel, in fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizam stadiul evolutiei serviciilor de proiectare pe acest proiect.
In cadrul acestui grup de lucru interinstitutional participa autoritatile publice centrale care concura la realizarea investitiei (mediu, arheologie, avize, Apele Romane etc.) cu scopul de a simplifica si fluidiza procesul de implementare a proiectului. Acest lucru il realizam tocmai pentru ca documentatia sa corespunda, inca de la faza de initiere, cu cerintele avizatorilor importanti in procesul de implementare.
De asemenea, a fost atentionat proiectantul INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, printr-o adresa transmisa la sediul central din Madrid, solicitandu-i o alocare de forta de munca suplimentara, necesara si corespunzatoare dezvoltarii proiectului. Respectiv, am solicitat personal si utilaje pentru finalizarea studiilor geo in zona montana, astfel incat sa se recupereze timpul pierdut si sa se intre in grafic.
In ceea ce priveste sectorul Tg Neamt - Iasi - Ungheni, aceasta se afla in procedura de achizitie publica, avand trei ofertanti.
Pana in acest moment a fost finalizata partea de DUAE, dar si evaluarea tehnica. In prezent, se asteapta avizul ANAP. Dupa primirea avizului, va urma evaluarea financiara. Estimam ca finalizarea procesului de evaluare va avea loc in prima jumatate a lunii februarie. Astfel, in cazul in care nu vor exista contestatii, la inceputul lunii martie, se poate semna contractul. Evident, acest fapt este conditionat de corectitudinea ofertantului desemnat castigator, care are obligatia, conform legislatiei in vigoare, sa aduca toate documentele solicitate”, a declarat Mariana Ionita, director general CNAIR SA.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere