Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST: Usoara crestere a pietei de tubulatura datorita proiectelor europene
TERAPLAST: Usoara crestere a pietei de tubulatura datorita proiectelor europene
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2011 11:53
 
Pentru 2011, oficialii companiei Teraplast estimeaza o usoara crestere a pietei de tubulatura si fitinguri, ca urmare a necesitatii de accesare a fondurilor europene disponibile pe segmentul infrastructurii de mediu (retele de canalizare si alimentare cu apa potabila). Acest tip de investitii vor reprezenta, in perioada 2011-2012, principalele oportunitati pentru companiile din domeniu, in contextul in care infrastructura de mediu trebuie creata sau reabilitata, in urmatorii ani, cu fonduri de miliarde de euro, deoarece tara noastra are de recuperat un decalaj semnificativ in acest sens, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, fata de tarile europene dezvoltate.
 
Stefan Bucataru, director general al Teraplast: "Programul Operational Sectorial de Mediu prevede acordarea, in perioada 2007-2013, a unui sprijin financiar de 3,4 miliarde euro numai pentru Axa prioritara 1, din care grantul UE va insuma 2,8 miliarde euro. Investitiile au in vedere extinderea / modernizarea retelelor de canalizare si alimentare cu apa, construirea / reabilitarea statiilor de tratare a apei potabile si a celor de epurare, precum si cresterea calitatii serviciilor publice specifice. Astfel, anul trecut, cele mai bine vandute sisteme din portofoliul Teraplast au fost sortimentele destinate realizarii acestor retele, in special elementele de tubulatura. In primul trimestru al anului in curs, am inregistrat o cifra de afaceri de 38,15 milioane de lei, in crestere cu 11% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a majorarii cantitatilor comercializate, insa si pe fondul scumpirii produselor proprii. Pentru intregul an, bugetul de venituri si cheltuieli al companiei prevede realizarea unei cifre de afaceri de 250,59 milioane de lei, fiind estimata o crestere cu 17,8% fata de nivelul de 212,74 milioane de lei obtinut in 2010. Proiectele noastre pentru dezvoltare prevad completarea portofoliului de sisteme, astfel incat sa dispunem de solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor, planificandu-ne, totodata, extinderea regionala, pentru a deveni unul dintre cei mai importanti furnizori specifici din aceasta zona a Europei".
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
quadratum
theda mar
SSAB
EDIT-Structural
SIGM
viarom
noark
CDS
BogArt
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips
konsent
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander