Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ANALIZA pietei de HVAC pe anul 2020 - situatie si perspective de dezvoltare
ANALIZA pietei de HVAC pe anul 2020 - situatie si perspective de dezvoltare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 31 Mar 2020 06:53
Piata locala de centrale termice si-a continuat tendinta pozitiva in 2019, inregistrand o crestere de peste 5% fata de anul precedent, pana la circa 140 de milioane de euro. Pentru 2020, estimarile indica o noua evolutie, de aproximativ 10% a pietei, insa fara a fi luat in calcul impactul pe care il va avea criza generata de pandemia de coronavirus, ale carei efecte este prea devreme sa poata fi previzionate. Contextul economic, alaturi de un avans puternic al pietei constructiilor, pot face ca piata locala de centrale termice sa inregistreze al patrulea an consecutiv de evolutie in 2020, in cazul in care impactul negativ al actualei crize nu va fi decisiv. La randul sau, piata de cazane comerciale a avut o traiectorie foarte buna in ultimii ani, in special datorita dezvoltarii fara precedent a constructiilor de cladiri moderne de birouri, centre comerciale si hale industriale care intrunesc cele mai riguroase standarde de calitate si de eficienta energetica. Segmentul pompelor de caldura, aflat inca la inceput de drum in Romania, va cunoaste o dezvoltare tot mai intensa in anii urmatori, pe masura ce gradul de educare a consumatorilor va creste si avantajele acestor solutii inovatoare cu eficienta energetica ridicata si amprenta redusa de carbon vor fi tot mai apreciate. Pentru anul 2020, inainte de declansarea situatiei de urgenta, reprezentantii pietei estimau un avans de 15%-20% pentru acest sector.
In ceea ce priveste segmentul de aer conditionat, estimat la peste 100 de milioane de euro anual, acesta va beneficia, alaturi de sectorul de purificatoare de aer care va lua amploare in perioada urmatoare -, de investitiile generate de noile cerinte referitoare la calitatea aerului interior. In ansamblul sau, piata echipamentelor si instalatiilor de HVAC, si companiile implicate in productie, livrare si montaj, vor trece printr-o transformare esentiala, in urma investitiilor ce vor fi generate de noile standarde privind climatul interior si eficienta energetica a cladirilor, dar si in urma impactului crizei coronavirus, care nu va ocoli niciun sector economic.
Analiza segmentului de HVAC include previziuni privind evolutia sectoarelor de centrale termice, boilere, cazane comerciale si aer conditionat, date privind activitatea celor peste 500 de companii care asigura livrarea si montajul de sisteme HVAC, noile standarde privind climatul interior, date despre noul program guvernamental “Casa Eficienta Energetic”, precum si opiniile reprezentantilor unor companii importante din domeniu, precum Ariston Thermo Romania, Daikin sau E-acumulatori.ro. In finalul materialului sunt incluse rezultatele si planurile de investitii ale celor mai mari furnizori internationali din domeniu, precum Viessmann, Bosch, Daikin Industries, Ingersoll Rand (Trane), Rettig si Danfoss.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
theda mar
rigips
leviatan
SIGM
SSAB
concelex
konsent
Arduro
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
ness project
quadratum
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander