Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Achizitie a unei companii cu afaceri de 80 milioane de euro
ARISTON: Achizitie a unei companii cu afaceri de 80 milioane de euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 04 Aug 2017 07:30
Ariston Thermo Group isi consolideaza prezenta pe plan global, urmarind liniile strategice stabilite anterior, printr-o achizitie (anuntata la inceputul lunii august a.c.) a unei companii ce promoveaza solutii inovatoare pentru incalzire si prepararea apei calde, cu afaceri anuale estimate la 80 de milioane de euro. „Ca lider mondial in industria ce asigura confort termic, am preluat o cota de 51% din actiunile societatii HTP, ce ocupa o pozitie privilegiata, de top, pe piata nord-americana a solutiilor inovatoare si cu eficienta sporita pentru incalzire si prepararea apei calde. Compania achizitionata, din Massachusetts (SUA), are 235 de angajati, doua fabrici in zona si reprezinta una din cele mai dinamice companii din sector. Afirmatia este sustinuta prin faptul ca, in 2016, HTP a raportat o cifra de afaceri de 87 milioane USD (circa 80 de milioane de euro), confirmand astfel trendul de crestere consistenta a rulajului din ultimii ani (cu o medie anuala de peste +10%)”, se precizeaza intr-un comunicat al Ariston Thermo Group.
Prin achizitia HTP, Ariston devine un grup mai puternic pe piata nord-americana, dupa preluarea companiei canadiene NTI in august 2016. Date fiind gamele de produse si dimensiunile lor, HTP si NTI sunt complementare.
Desi nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, Paolo Merloni, presedinte executiv al Ariston Thermo Group, a aratat ca HTP reprezinta o marca de valoare pentru Ariston. „HTP inseamna un brand puternic, iar compania preluata are o gama larga de produse inovatoare care sunt in linie cu oferta si strategia Ariston. In luarea deciziei de achizitie a HTP au fost fundamentale aspectele legate de faptul ca societatea americana dispune de doua fabrici pe plan local, precum si expertiza deosebita a echipei sale manageriale, iar noi impartasim aceeasi pasiune pentru cele mai avansate tehnologii, precum si viziunea strategica de a marca permanent o crestere a eficientei operationale. Parteneriatul cu HTP va permite Ariston Thermo sa accelereze parcursul sau pe calea dezvoltarii in cadrul unei piete asa de importante cum este cea nord-americana, dorind sa continuam succesul achizitiei NTI, cu un an in urma. Dupa cum am stabilit, HTP si NTI vor continua sa activeze ca entitati independente pe piata”, a subliniat Paolo Merloni.
***
Potrivit managerilor sai, Ariston Thermo este unul dintre liderii globali din industria incalzirii si prepararii apei calde, iar in 2016 a consemnat o cifra de afaceri de 1,43 miliarde euro si a reusit sa comercializeze peste 7 milioane de produse in mai mult de 150 de tari din intreaga lume. Cu 6.900 de angajati, grupul de origine italiana are 59 de companii operationale si opt birouri de reprezentare in 36 de state, respectiv 22 de centre de productie in 13 tari. Oferta grupului include o gama completa de produse, sisteme si servicii, promovate sub marcile Ariston, Elco, Chaffoteaux, Atag, Racold, NTI si, mai nou, HTP. Afacerile Ariston se deruleaza si in tara noastra, sub egida Ariston Thermo Romania, societate care, potrivit celor mai recente informatii disponibile la Ministerul Finantelor Publice, in anul 2016 a lucrat cu 85 de angajati si a realizat o cifra neta de afaceri de 154,7 milioane de lei (in conditii de profitabilitate), iar in 2015 a consemnat, cu un numar mediu de 81 salariati, un rulaj de 136,2 milioane de lei (dar a raportat o pierdere neta). Pentru informatii suplimentare, www.aristonthermo.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
SSAB
leviatan
konsent
noark
CDS
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
quadratum
Acvatot 2019
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat
theda mar
Ubitech
ness project
Arduro
EDIT-Structural
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander