Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Peste 50% din vanzarile anuale de centrale termice au loc toamna
ARISTON: Peste 50% din vanzarile anuale de centrale termice au loc toamna
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 08 Oct 2019 10:46
Preocuparea populatiei pentru solutii eficiente de incalzire a locuintei se intensifica in lunile de toamna, cand sunt inregistrate peste 50% din vanzarile anuale de centrale termice, potrivit datelor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice.  
"Urmarea catorva recomandari simple in alegerea centralei termice va da rezultate pe termen lung, pentru ca astfel se pot face economii importante la facturile de utilitati in conditii de confort ridicat", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Potrivit datelor Ariston, alegerea centralei termice trebuie sa ia in calcul suprafata locuintei, numarul de consumatori si cantitatea de apa calda necesara. Modelul de centrala cel mai utilizat in Romania este cel cu o putere de 24 kW, potrivit pentru un apartament de maximum 120 mp. Recomandarea specialistilor Ariston este, insa, ca la prima achizitie clientul sa aiba o discutie cu un consilier specializat, care il poate ajuta sa ia cea mai buna alegere. Gradul de izolare a locuintei, obiceiurile de consum, si, nu in ultimul rand, factorii climatici sunt aspecte tehnice importante in procesul de achizitie.
Cumparatorul trebuie sa aiba in vedere si ce perioada de garantie este asigurata de producator. Durata de utilizare a unei centrale termice depaseste, in medie, 10 ani, si este important ca atat serviciul de garantie, cat si cel de post-garantie, sa fie asigurate de catre firme specializate. Astfel, reparatiile sunt efectuate cu piese de schimb originale, iar reviziile tehnice sunt derulate de catre personal autorizat, aspecte care vor prelungi durata de viata a echipamentului.
 
Vanzarile de centrale smart au crescut cu 24% in 2018
"Studiile pe care le-am realizat arata ca nevoile clientilor au evoluat in ultimii ani si ca serviciile post-vanzare sunt tot mai importante, in special pentru persoanele care isi inlocuiesc echipamentele vechi de incalzire. Extra-garantia a devenit unul dintre factorii principali in procesul de achizitie, motiv pentru care de ceva timp regasim pe piata modele care ofera si pana la sapte ani de garantie", a explicat Catalin Draguleanu.
Pentru un consum cat mai eficient de energie este recomandata gestionarea caldurii prin solutii de conectivitate inteligenta (smart connectivity), care pot aduce economii semnificative la factura de intretinere, fara insa a renunta la confort. Mai exact, tehnologia actuala iti permite sa controlezi de la distanta centrala, sa poti regla si programa temperatura din locuinta, de oriunde ai fi, in functie de propriile preferinte, reducand astfel consumul ridicat atunci cand nu esti acasa. Aceste echipamente inteligente sunt tot mai cautate pe piata locala. Potrivit datelor Ariston, vanzarile de centrale „smart” au crescut cu 24% anul trecut fata de 2017.

90% din locuintele finalizate anul trecut au fost dotate cu centrale termice individuale
Avantajele centralei termice in comparatie cu alte sisteme de incalzit au facut ca aceasta sa fie prima optiune de incalzire pentru apartamentele noi. Mai exact, peste 90% din locuintele finalizate in anul 2018 sunt dotate cu centrala termica, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). 
Spre comparatie, mai putin de 1% din locuintele finalizate in 2018 au fost racordate la sistemul de termoficare. Preferinta romanilor pentru centralele termice in apartamentele noi, in detrimentul altor solutii de incalzire, se remarca si in anii anteriori. Astfel, in 2017 si 2016, ponderea locuintelor finalizate care au montata o centrala termica este de peste 85%, potrivit datelor statistice.
"Aceste statistici confirma faptul ca romanii doresc solutii moderne si eficiente de incalzire pentru locuintele lor. Extinderea infrastructurii de transport al gazelor naturale in mai multe zone din tara ar face ca toti romanii sa beneficieze de standarde ridicate de confort, indiferent ca locuiesc in mediul urban sau rural", a mai spus Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Investitia necesara pentru instalarea unei centrale termice porneste, in medie, de la 3.200 de lei pentru inlocuirea unui model vechi, si poate ajunge pana la aproximativ 8.200 lei pentru o prima instalare, intr-un apartament de 80 mp, potrivit estimarilor Ariston. Amortizarea achizitiei se poate face in 2-4 ani, in functie de oras si de costurile gigacaloriei in sistem centralizat.
Parcul total de centrale termice instalate a crescut substantial in ultimii ani, sustinut de debransari, inlocuiri si de achizitiile pentru proiecte noi. Potrivit estimarilor Ariston, numarul total de centrale va ajunge in acest an la aproximativ 2,6 milioane de unitati, comparativ cu 2,4 milioane unitati in 2018.  
***
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera. Portofoliul de produse livrate in Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
theda mar
viarom
ness project
noark
rigips
SSAB
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
konsent
concelex
quadratum
leviatan
Arduro
EDIT-Structural
MAKITA
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
siniat
SIGM

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander