Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - EL-MONT: Trend ascendent pe piata sistemelor de incalzire prin pardoseala
EL-MONT: Trend ascendent pe piata sistemelor de incalzire prin pardoseala
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 02 Mai 2014 08:01
Compania El-Mont - Bucuresti, specializata in executia si montajul grupurilor electroenergetice, productia de echipamente din domeniul energetic si comercializarea de instalatii termice, sisteme de incalzire prin pardoseala si pompe de caldura, si-a propus o crestere de peste 20% a afacerilor, dupa ce incasarile firmei s-au majorat cu 15% in 2013. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, in 2012 societatea a realizat o cifra de afaceri de 23,6 milioane de lei. Divizia de echipamente termotehnice din cadrul El-Mont are printre principalii furnizori companiile Golan Plastic Products (80% din vanzari) si Wolf (20%).
Interviu cu Gelu Nechifor, coordonatorul departamentului tehnic din cadrul El-Mont.
 
- Cum caracterizati piata locala de echipamente din domeniul termotehnic?
- Criza economica si fondurile insuficiente disponibile pentru investitii i-au determinat pe clienti sa opteze pentru achizitia de sisteme inferioare din punct de vedere calitativ, in ultimii ani. Cei mai multi dintre beneficiari au inceput, insa, sa realizeze importanta unei investitii de valoare in achizitia de produse ce ofera cel mai bun randament, garantat prin teste. Astfel, in primele trei luni ale anului 2014 am primit tot mai multe solicitari de oferte personalizate. Mediul concurential a crescut foarte mult, manifestandu-se in special la nivelul preturilor, insa acest lucru ne-a ajutat sa constientizam faptul ca avem nevoie in mod permanent sa ridicam standardele. In ceea ce ne priveste, vom incerca pe cat posibil sa mentinem preturile de comercializare a produselor la nivelul lui 2013 in special pentru a nu afecta bugetele colaboratorilor nostri.
 
- Care sunt cele mai solicitate produse din oferta companiei?
- Anul trecut am vandut foarte bine sistemul de tubulatura Pexgol Pex-A cu bariera de oxigen pentru incalzirea in pardoseala. De exemplu, am participat la un proiect realizat in parteneriat cu un distribuitor local, unde au fost trase bucle de peste 80.000 de metri liniari de astfel de teava, pentru realizarea sistemului termic al unui viitor centru comercial. De asemenea, vom continua promovarea produselor Pentagol Pex-C cu bariera de oxigen in cinci straturi, pentru incalzirea in pardoseala, care sunt unice pe piata din Romania si deosebite, avand in vedere durata de utilizare de pana la 50 de ani si garantia de 10 ani oferita.
 
- In ce tari sunt fabricate sistemele livrate pe piata locala?
- Sistemele de tubulaturi produse de Golan Plastic Products sunt importate de la fabricile grupului din Israel si Danemarca, in timp ce gamele Wolf sunt aduse din Germania. In general, se mentin stocurile «la zi», pentru a raspunde cat mai prompt cererilor, iar comenzile speciale se fac numai pe baza unor solicitari ferme. In afara sistemelor de incalzire prin pardoseala, mai importam panouri solare, pompe de caldura si tevi din polietilena reticulata de tip Pex (utilizate in distributia de apa calda, rece si agent termic).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
ness project
BogArt
EDIT-Structural
strabag nivel 1
viarom
MAKITA
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
CDS
siniat
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander