Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - SONNEK ENGINEERING estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri din acest an
SONNEK ENGINEERING estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri din acest an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2016 08:18
Sonnek Engineering - Sibiu, parte a furnizorului austriac de produse pentru aplicatii complexe in domeniul tehnicii de transport al fluidelor, a raportat o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro in 2015, pentru anul in curs estimand o crestere de 10%. Compania comercializeaza o gama variata de pompe si instalatii de pompare, care acopera necesitati variate din domeniul constructiilor, canalizarilor, din industria de petrol si gaze, precum si din cele alimentara si farmaceutica, avand printre furnizori si grupul japonez Tsurumi, specializat in productia de pompe pentru constructii si ape uzate, cu o durata de utilizare indelungata si usor de intretinut. "Pentru sectoarele industriilor unde este necesara o pompa cu excelente capacitati de dozare, cu buna autoamorsare, fara etansare mecanica si pentru fluide cu vascozitati diferite, dispunem de pompele Mouvex seria C, cu disc excentric. De asemenea, distribuim o gama larga de pompe centrifugale de put, pompe cu lobi pentru aplicatii in domeniul epurarii apelor uzate si in cel al vidanjarii, grupuri de ridicare a presiunii, pompe cu surub. Anul trecut, cele mai bine vandute produse au fost pompele cu utilizare in domeniul statiilor de epurare, pentru canalizari si in constructii", a declarat Emilian Ghita, directorul general al Sonnek Engineering Romania.
Pompele si sistemele de pompare livrate in tara noastra sunt importate, in principal, din Europa (Germania, Austria, Italia, Olanda), dar si din SUA. In apropiere de municipiul Sibiu, Sonnek detine un centru administrativ si o fabrica, iar acest complex include o hala de productie dotata cu masini-unelte si cu echipamente de ridicare si testare, toate utilizate la realizarea instalatiilor de pompare. "Sonnek Engineering Romania, impreuna cu firma-mama din Austria, au in vedere extinderea activitatii in tara noastra, dar acest lucru depinde de evolutia climatului economic national si international", a mai spus Emilian Ghita.
 
Mentinere a tendintei ascendente pe piata sistemelor de pompare
Piata locala de pompe se afla in continua crestere, anul 2015 reprezentand o perioada benefica, in special pentru proiectele finantate din fonduri europene sau locale, destinate reabilitarii sau construirii de statii de pompare/ epurare a apelor uzate, conform datelor furnizate de compania Sonnek Engineering. "De asemenea, s-a inregistrat o crestere a investitiilor in agricultura, pentru dezvoltarea sistemelor de irigatii. Aceasta tendinta ascendenta se poate observa si la inceputul acestui an. S-a remarcat totodata si o revigorare in domeniul constructiilor si al sistemelor anti-incendiu. Mentionam ca Sonnek Engineering a inregistrat vanzari semnificative in toate aceste domenii, precizate anterior", a subliniat directorul companiei.
In ceea ce priveste principalele probleme din domeniu, Emilian Ghita indica insusi procesul de derulare a licitatiilor in domeniul reabilitarii statiilor de epurare si al retelelor de canalizare. "Dificultati avem si cu documentatia de participare la acestea, care este, de cele mai multe ori, lacunara si contradictorie in informatiile oferite, iar respectarea ei in practica ar duce la situatii paradoxale. De asemenea, ne creeaza greutati si timpul indelungat pentru atribuirea contractelor. Aceste neajunsuri pot fi remediate prin simplificarea procedurilor si documentatiilor de atribuire, dar si printr-un grad mai mare de flexibilitate din partea proiectantilor in procesul de clarificari tehnice, in sensul nepromovarii subiective a unor marci de echipamente", a explicat managerul Sonnek Engineering.
Tot printre dificultati, Emilian Ghita a mai remarcat problemele financiare ale companiilor si riscurile generate de insolvente, ambele fenomene fiind cauzate de neonorarea la termen a obligatiilor de plata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
CDS
BMI_Icopal
Acvatot 2019
rigips
FRONTALE
strabag nivel 1
theda mar
viarom
MAKITA
leviatan
BALTIC
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023