Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERAPLAST: Implementarea POIM in 2020 va genera crestere a diviziei de instalatii
TERAPLAST: Implementarea POIM in 2020 va genera crestere a diviziei de instalatii
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 13 Mar 2020 06:49
Compania TeraPlast, lider al pietei locale a materialelor pentru constructii si instalatii, a inregistrat o crestere a vanzarilor destinate segmentului de infrastructura, care s-a inscris pe un trend ascendent in 2019. Anul trecut, TeraPlast a produs si livrat peste 16 milioane de metri liniari de teava, peste 8 milioane de bucati de fitinguri si produse rotoformate, dar si 7 milioane de metri liniari de profile. Pentru 2020, conducerea companiei se asteapta la o noua crestere a liniei de business Instalatii, in contextul evolutiei optime a proiectelor finantate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). 
"Clientii companiei acorda o atentie mai mare caracteristicilor produselor, astfel incat sunt mult mai informati la momentul achizitiei. Spre exemplu, in proiectele de infrastructura, clientii au inceput sa solicite teava de canalizare SN8 sau SN12 pentru a inlocui in proiecte teava de tip SN4, dar si certificate care demonstreaza ca produsele folosite au o calitate certa. Spre exemplu, pentru teava de alimentare cu apa potabila se solicita certificat PAS 1075. O alta tendinta remarcata este introducerea de instalatii noi in locul celor traditionale. Astfel, instalatiile de canalizare gravitationale sunt inlocuite cu canalizari cu vacuum, care folosesc presiunea diferentiata a aerului pentru a transporta rapid apa uzata", a explicat Ovidiu Gurau, directorul comercial al TeraPlast.
La nivel de grup, afacerile TeraPlast s-au apropiat, in 2019, de pragul de un miliard de lei, tinta pentru 2020 fiind depasirea valorii de 1,25 miliarde lei, o contributie importanta la aceste rezultate urmand a o avea business-ul de tevi, granule si profile din PVC. Compania TeraPlast, parte din grup, a inregistrat o cifra de afaceri de 365 milioane de lei, ceea ce reprezinta un avans de 25%, fata de 2018.
"Ne-am propus sa marim capacitatea de productie prin instalarea de noi unitati de productie pentru anumite produse, dar si cresterea vitezei de productie si a eficientei instalatiilor existente. Departamentul nostru de cercetare si dezvoltare lucreaza la noi solutii tehnice, care vor permite scaderea costurilor de productie fara a afecta performanta produselor. De asemenea, vom inaugura noi depozite zonale si vom pregati noi angajati", a mai spus reprezentantul companiei.
Grupul TeraPlast este acreditat ca furnizor autorizat de servicii de educatie si formare profesionala, iar anul acesta va sustine mai multe cursuri de calificare pentru personalul angajat, dar si pentru elevii din Bistrita care isi pot asigura un loc de munca in cadrul companiilor din grup. 
 
Problemele de personal raman in actualitate
Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta intregul sector de constructii este cel al lipsei de personal.
"Fluctuatia personalului are un impact major in constanta rezultatelor. Una dintre solutiile identificate este formarea de personal, insa pentru asigurarea numarului necesar de persoane, Grupul apeleaza si la recrutarea de personal din diferite zone din tara, dar si din strainatate", precizeaza Ovidiu Gurau.
De asemenea, printre provocari se afla si cresterea pretului la materii prime si energie, ce au ca rezultat majorarea pretului produselor fabricate. "Aceste scumpiri nu sunt de fiecare data acceptate usor de catre constructori, daca acestia au bugete de executie calculate la un nivel scazut al materialelor utilizate. Nu in ultimul rand, variatia cursului valutar are o influenta importanta, avand in vedere lucrari contractate in 2019 si care vor fi finalizate in anii urmatori, daca pretul este stabilit in RON", a mai explicat managerul TeraPlast.
 
TeraPlast Recycling, intre primii zece reciclatori de PVC rigid din Europa
Grupul TeraPlast acorda o importanta deosebita impactului asupra mediului, in ultimii ani investind mai multe milioane de euro in aceasta directie. Anul trecut, grupul a decis desprinderea companiei TeraPlast Recycling de TeraPlast SA si organizarea ca business independent. Valoarea transferului liniei de business, realizat anul trecut, a fost de 4,8 milioane de euro, iar in prezent TeraPlast Recycling se pozitioneaza pe locul 1 in Romania si in top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, cu o capacitatea de procesare de 12.000 tone anual.
O alta initiativa legata de reducerea emisiilor de CO2 este parteneriatul strategic incheiat cu E.ON Energie Romania. Pe acoperisurile fabricilor TeraPlast din Bistrita vor fi instalate panouri voltaice care vor reduce emisiile de CO2 pana la 600.000 de tone pe an pe termen lung. Este vorba de un acord de 1,9 milioane de euro, care prevede posibilitatea de extindere pana la valoarea de 4 milioane de euro. Gestionarea impactului pe care activitatea TeraPlast il are asupra mediului face parte din politica de guvernanta corporativa a companiei, iar Grupul va continua sa faca pasi importanti in reducerea amprentei de carbon.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
SSAB
CDS
Acvatot 2019
siniat
Arduro
theda mar
konsent
leviatan
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
concelex
noark
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
quadratum
viarom
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander