Agenda Constructiilor
Duminica, 03 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - CE: Plan de investitii de 565 miliarde euro pentru modernizarea retelelor electrice
CE: Plan de investitii de 565 miliarde euro pentru modernizarea retelelor electrice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 26 Sep 2022 12:10
Comisia Europena va prezenta un plan destinat digitalizarii retelelor electrice, in incercarea de stimula extinderea energiilor regenerabile si a reduce dependenta de combustibilii fosili rusesti, transmite Bloomberg.
Planul de actiune "Digitalizarea sistemului energetic", care va fi prezentat saptamana urmatoare de Executivul comunitar, va necesita investitii de 565 miliarde de euro in infrastructura de retea pana la finele deceniului, pentru a-si atinge planurile in domeniul energiei verzi si a-si reduce dependenta de Rusia, potrivit unui proiect de document consultat de Bloomberg News.
Conform propunerilor Bruxelles-ului, blocul comunitar va incerca sa promoveze schimbul de date cu privire la consumul de electricitate incepand din 2024, pentru a ajuta la cresterea flexibilitatii pe pietele de energie din regiune, de exemplu permitand panourilor fotovoltaice si vehiculelor electrice sa introduca energie electrica inapoi in retea.
Europa trebuie sa instaleze panouri fotovoltaice pe acoperisul tuturor cladirilor comerciale si publice pana in 2027 si pe acoperisul tuturor cladirilor rezidentiale noi pana in 2029. De asemenea, documentul cere instalarea a 10 milioane de pompe de caldura pe parcursul urmatorilor cinci ani precum si pentru 30 de milioane de vehicule cu emisii zero pe drumurile din UE in 2030.
"Invadarea Ucrainei de catre Rusia si preturile ridicate la energie nu au facut decat sa majoreze necesitatea si urgenta de a asigura ca Uniunea Europeana isi imbunatateste atat independenta fata de importurile de combustibili fosili rusesti cat si suveranitatea strategica si securitatea prin crearea unui sistem energetic digital", se mentioneaza in planul de actiune, care este posibil sa sufere modificari inainte de a fi publicat.
Dupa ce Rusia a redus livrarile de gaze spre Europa iar o serie de centrale electrice au fost oprite pentru lucrari de mentenanta, preturile angro la energie au crescut de peste zece ori fata de valoarea medie pentru acest moment al anului.
Planul de actiune privind digitalizarea retelelor electrice este ultimul set de masuri prezentat de UE pentru a-si reduce dependenta de gazele naturale rusesti si a urgenta tranzitia la energia regenerabile. Pe masura ce cererea de electricitate a regiunii creste, va fi nevoie de o retea energetica mai rezilienta pentru a se adapta la productia generata de panourile fotovoltaice si turbinele eoliene, productie care depinde de vreme, si de asemenea sa directioneze electricitatea acolo unde este cea mai mare nevoie in blocul comunitar.
Potrivit diplomatilor europeni, Executivul comunitar intentioneaza sa dea publicitatii in data de 28 septembrie un document in care va detalia noi pasi destinati sa reduca volatilitatea si sa creasca volumul tranzactiilor pe pietele de energie, in conditiile in care explozia preturilor a dus la majorarea apelurilor in marja, precum si masuri pe care blocul comunitar ar putea sa le ia pentru a reduce pretul carburantilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
theda mar
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
leviatan
FRONTALE
viarom
BALTIC
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu