Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2019
CATERPILAR
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - NOU! An dificil pentru firmele de executie si/sau proiectare de instalatii electrice
NOU! An dificil pentru firmele de executie si/sau proiectare de instalatii electrice
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de AG&F 06 Iul 2015 18:20
Lista de firme - actualizata cu datele financiare aferente anului 2014 - contine informatii despre 1.118 de companii active, specializate/ autorizate in activitatea de executie si /sau proiectare de instalatii electrice, automatizari si sisteme de securitate pentru constructii civile si industriale din Romania, 94 de companii ce nu au declarat cifra de afaceri din 2014 si 29 de agenti economici aflati in insolventa sau care au parcurs procedura dizolvarii cu/fara lichidare (radiere ori fuziune) sau care si-au suspendat activitatea. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), peste 2.438 de companii, respectiv mai mult de 19.433 de persoane sunt autorizate sa realizeze lucrari de instalatii electrice. Conform listei de societati, veniturile cumulate ale celor 1.118 firme au scazut cu -11% in anul 2014, fata de precedentele 12 luni (cand s-a constatat un salt de +6%), iar in 2012 acestea au inregistrat o cifra de afaceri totala cu -2% mai mica in comparatie cu al treilea an de recesiune, in timp ce momentul 2011 a marcat o sporire (+8%), care a survenit majorarii de 6% din 2010. Astfel, 2009 a fost singurul an in care societatile implicate pe piata de instalatii electrice s-au confruntat cu o depreciere masiva a rezultatelor financiare (-23%), pornind de la pragul de referinta din 2008. Cu toate acestea, spre deosebire de alte segmente ale pietei de constructii, companiile din bransa nu au reusit sa recupereze complet pierderile din perioada crizei economice, inregistrand o scadere de -19,23%, daca se iau in considerare veniturile din 2014 comparate cu cele referentiale. Trebuie precizat faptul ca nivelul total al cifrei de afaceri a firmelor analizate include si incasarile obtinute ca urmare a derularii altor activitati specifice, unii executanti sau proiectanti de instalatii electrice fiind implicati pe diverse alte segmente ale pietei nationale de constructii, precum si in furnizarea sistemelor de securitate, a elementelor de automatizare, a echipamentelor pentru sectorul energetic etc. In perspectiva incheierii de parteneriate pentru efectuarea de livrari de materiale, tehnologii si servicii specifice, aveti posibilitatea sa consultati lista firmelor, care include informatii cu privire la: denumirea companiilor; codul unic de inregistrare (inclusiv datele consemnate la Registrul Comertului); date de contact ale societatilor (localitate, judet, adresa, cod postal, numar de telefon/fax, adresa de e-mail, website, numele persoanei care detine o functie de decizie etc.). De asemenea, documentul cuprinde date care pot fi utilizate la elaborarea unor strategii de afaceri cu privire la concurenta, la situatia actuala si perspectivele bransei firmelor specializate in executia si proiectarea de instalatii electrice, dintre care se disting urmatoarele categorii: vanzarile realizate in anii 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 si 2014 (exprimate in moneda nationala si in euro), cota de crestere sau scadere a livrarilor, domeniul principal de activitate, cele secundare si altele. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023