Agenda Constructiilor
Vineri, 18 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - PROMELEK XXI: Noile tehnologii au contribuit la triplarea business-ului
PROMELEK XXI: Noile tehnologii au contribuit la triplarea business-ului
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 17 Sep 2019 06:37
Promelek XXI, furnizor de solutii complete in domeniul instalatiilor electrice si parte a grupului spaniol Elektra, parcurge o traiectorie favorabila a business-ului, cifra de afaceri a companiei triplandu-se in ultimii 5 ani. In 2018, rulajul firmei a ajuns la aproape 23 milioane de euro, dupa o crestere de circa 20% comparativ cu anul anterior. Evolutia favorabila a continuat si in primul semestru din 2019, cand Promelek XXI a raportat o majorare de 10% fata de aceeasi perioada din 2018. Compania este importator si distribuitor exclusiv in Romania pentru marcile Dietzel Univolt, PCE, TEM, Baks, Strohm, dar are in portofoliu si branduri recunoscute international, precum Legrand, Schneider, Weidmuller, Rittal, Siemens.
Interviu cu K├íroly Nagy (48 de ani), directorul general al Promelek XXI si manager cu o experienta profesionala de 23 de ani in domeniul instalatiilor electrice si automatizarilor.
 
- Ce evolutie inregistreaza sectorul de instalatii electrice caruia va adresati?
- Daca ar fi sa prezint, in cateva cuvinte, evolutia pietei de materiale electrice in prima parte a anului 2019, acestea ar fi «stabilizare», «prudenta» si «optimism moderat». Dupa un an 2018 in care piata a cunoscut un trend ascendent, anul 2019 vine cu o usoara incetinire a ritmului de crestere, precum si cu o reasezare intre cele doua segmente mari ale pietei: distributie si proiecte. Pe zona de proiecte, investitorii dau dovada de prudenta cand vine vorba de lansarea unor noi lucrari majore si se uita la contextul mai larg european atunci cand iau deciziile de investitii. In afara de segmentul rezidential, spatiile de logistica (ce beneficiaza de expansiunea comertului online) si sectoarele de nisa (precum cel al centrelor de date) care inregistreaza cresteri in 2019, segmentele traditionale precum cladirile de birouri din zonele centrale si din suburbii, dar si spatiile de retail, au inregistrat un trend mai putin favorabil in primul semestru al acestui an. Pentru urmatorii ani ramane de vazut daca piata constructiilor si, implicit, cea a materialelor electrice, care este strans legata de aceasta, se va dezvolta sau, dimpotriva, exista riscul unei regresii. Deocamdata insa piata arata inca bine, nu par sa existe motive reale de ingrijorare, perspectivele pentru 2019 fiind pozitive.
 
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a companiei, in acest context?
- In acest context, compania Promelek XXI este bine-pozitionata pe piata. Distribuim...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere