Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - Schneider Electric: Parteneriat cu AVEVA si Shell pentru accelerare tranzitie net-zero
Schneider Electric: Parteneriat cu AVEVA si Shell pentru accelerare tranzitie net-zero
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Stelian DINCA 01 Nov 2022 14:55
Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, AVEVA, lider global in software industrial, si Shell, compania globala de energie si petrochimie, au format o alianta strategica pentru a sprijini tranzitia sectoarelor lor de activitate si a sectoarelor mai largi la strategiile net zero. Organizatiile vor explora oportunitatile de a dezvolta in comun solutii energetice integrate end-to-end, concepute pentru a sustine decarbonizarea in randul clientilor lor din industriile cu complexitate mare, cum ar fi industria cimentului.
Companiile mari consumatoare de energie si din industria grea au nevoie de parteneri si solutii de incredere, care sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera (GES), sa creasca eficienta proceselor lor operationale si sa asigure eficienta energetica, securitate, rezistenta, disponibilitate si fiabilitate mai mari. Acordul de parteneriat dintre Schneider Electric, AVEVA si Shell ofera clientilor un set imbunatatit de solutii integrate, cu o gama, o scara si un domeniu de aplicare mai complexe decat ar putea oferi fiecare individual.
Combinatia dintre capacitatile lor complementare consultative, tehnice, digitale si specifice energiei - de la modelarea proceselor la nivel inalt, simulare si consiliere, pana la solutii de decarbonizare specifice locatiei - va avea un impact imediat asupra industriilor.
Concentrandu-se initial pe sectorul cimentului, parteneriatul nou format isi propune sa reduca emisiile cu pana la 15% pentru clienti, intr-o implementare tipica. Abordarea se va concentra pe facilitarea unei tranzitii mai eficiente catre sursele de energie regenerabila.
AVEVA si Schneider Electric vor contribui, in cadrul parteneriatului, cu tehnologiile integrate de inginerie digitala, proces operational si optimizare a energiei, combinate cu expertiza solida in domeniul sustenabilitatii. Aceste capabilitati vor sprijini proiectarea, constructia si functionarea mai eficiente a instalatiilor de carbon din ce in ce mai neutre. De asemenea, vor contribui la crearea planurilor de productie care optimizeaza lantul valoric si reduc emisiile de GES.
Shell se implica prin intermediul solutiilor de aprovizionare cu energie sustenabila end-to-end, capacitati globale de inginerie a proiectelor, un portofoliu mare de active si generare de energie regenerabila, precum si o gama larga de solutii de sustenabilitate sectoriala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
leviatan
hilti
CELCO 2020
FRONTALE
BALTIC
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
Acvatot 2019
CDS
leviatan
BMI_Icopal
rigips
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023