Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - ADEPLAST construieste noi unitati de productie in Craiova, Cluj, Oradea si Ploiesti
ADEPLAST construieste noi unitati de productie in Craiova, Cluj, Oradea si Ploiesti
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 03 Aug 2017 12:49
Producatorul de materiale pentru constructii AdePlast isi va extinde capacitatea de productie in anii urmatori, urmand a investi in noi fabrici in Craiova, Cluj-Napoca, Oradea si Ploiesti.
Cea mai importanta investitie va fi realizata in apropierea municipiului Craiova, la Isalnita, unde compania a anuntat ca va demara constructia unei platforme industriale ce va include o fabrica de mortare si una de polistiren expandat. Conform datelor companiei, unitatile vor fi operationale in anul 2018.
"Am achizitionat deja terenul de 20 de hectare si am demarat operatiunile necesare constructiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, avand scopul de a deservi toata partea de sud a tarii, Bulgaria, Serbia, dar si celelalte state din fosta Iugoslavie. Este luata in calcul dezvoltarea in anii urmatori a ambalajelor pentru piesele din productia auto, avand in vedere ca la distanta mica de noi se afla fabrica Ford. Estimam ca vom incepe livrarile in luna mai 2018", a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.
Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, planurile companiei mai includ constructia unei noi hale de productie a polistirenului la Oradea, pe o suprafata de 2.800 mp, achizitionata deja, care se afla pe locul fostei fabrici Chimprestor. "Am decis ca la Oradea sa deschidem o noua linie de productie a polistirenului dedicat constructiilor speciale, cum ar fi acoperisurile in panta si pentru incalzirea in pardoseala. Deja 50% din productie este programata sa fie livrata catre Ungaria si Austria", a precizat Marcel Barbut.
De asemenea, compania intentioneaza sa mai construiasca o unitate de productie a ambalajelor din polistiren expandat in Cluj-Napoca, proiect pentru care cauta un teren de 4-5 hectare.
In cadrul platformei industriale pe care o detine la Ploiesti, AdePlast are in vedere deschiderea unei noi linii de productie a polistirenului dedicat izolarii acoperisurilor in panta si pentru sistemele de incalzire in pardoseala. Actualul depozit de vopsele va fi mutat intr-o noua hala, iar in spatiul ramas va fi montata linia de productie.
"Am demarat o noua faza de dezvoltare industriala pentru AdePlast, intrucat este un moment propice pentru ca tehnologiile de ultima generatie, pe care noi le adoptam, sa ajunga sa produca efecte pozitive in toata piata", a mai spus Marcel Barbut.
 
Crestere de 20% a cifrei de afaceri din semestrul intai
In primele sase luni din 2017, AdePlast a inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri, in timp ce exporturile au avansat cu 136% fata de aceeasi perioada din 2016.
In 2016 compania a realizat un rulaj total de 346 milioane de lei, in crestere cu 13% fata de nivelul din 2015, in timp ce exporturile s-au situat la 4 milioane de euro, dupa o majorare de 36%. In prezent, producatorul detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareLicente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere