Agenda Constructiilor
Luni, 12 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - APIVMR: Piata renovarilor poate beneficia de alocari de peste 4 miliarde de euro
APIVMR: Piata renovarilor poate beneficia de alocari de peste 4 miliarde de euro
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2020 05:53
Piata termoizolatiilor din vata minerala, evaluata la circa 85 milioane de euro anual, se va inscrie pe un trend crescator in anii urmatori, in contextul strategiilor interne si internationale de eficientizare energetica a cladirilor existente, dar si ca urmare a obligativitatii ca toate cladirile ce vor fi construite din 2021 sa corespunda cerintelor nZEB (constructii cu un consum de energie apropiat de zero). Proiectele de reabilitare termica a cladirilor, dar si nou-lansatul program Casa Eficienta Energetic vor avea contributii semnificative la dezvoltarea mediului construit din Romania si, implicit, asupra cererii de materiale pentru izolatii.
Despre acestea si nu numai, vorbeste in continuare Ovidiu Pascutiu, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR).
 
- Ce evolutie inregistreaza piata de izolatii din vata minerala in aceasta perioada?
- Studiile recente situeaza piata termoizolatiilor din vata minerala din Romania la o valoare de aproximativ 85 milioane de euro. Estimam o crestere pe segmentul termoizolatiilor, sustinuta, in primul rand, de contextul local - Strategia de renovare pe termen lung, care prevede o rata a renovarii cladirilor existente de minimum 3% pe an -, dar si de banii europeni alocati Romaniei pentru proiecte de reducere a emisiilor de carbon. Pandemia Covid-19, care a afectat negativ economia europeana, pare sa fi avut efecte mai reduse in sectorul termoizolatiilor pentru constructii, unde proiectele rezidentiale au continuat intr-un ritm sustinut, la fel ca majoritatea proiectelor non-rezidentiale incepute inaintea declararii pandemiei.
 
- Ce impact vor avea programele nationale de renovare a cladirilor?
- Programele nationale de renovare a cladirilor ar trebui sa aiba un impact pozitiv semnificativ asupra pietei. Acest lucru depinde insa de cativa factori. Primul este cat de multi bani europeni vom lua pentru cladiri din cele 30,5 miliarde euro alocate. In mod normal, daca tinem cont de faptul ca aproximativ 11,3 miliarde euro trebuie alocate pentru proiecte cu impact pentru reducerea emisiilor de carbon (37%), ar trebui ca alocarea pentru eficienta energetica a cladirilor sa fie proportionala cu ponderea emisiilor de carbon generate de cladiri la nivelul UE (36%), adica 4 miliarde euro.
Al doilea factor tine si de cat de bine aplicam...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIMTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere