Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - APIVMR: Termoizolarea, esentiala pentru obiectivele programului Casa Eficienta
APIVMR: Termoizolarea, esentiala pentru obiectivele programului Casa Eficienta
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 14 Mai 2020 16:21
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat in dezbatere publica Ghidul de finantare pentru programul Casa Eficienta Energetic, prin care proprietarii de case pot primi de la stat pana la 15.000 de euro daca isi termoizoleaza casele.
Programul ofera finantare pentru mai multe tipuri de solutii de eficienta energetica, insa este greu sa-ti atingi obiectivele prevazute in program fara a recurge la termoizolatie, mai ales termoizolatie cu vata minerala, conform Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR).
„Casa Eficienta Energetic este un raspuns binevenit la provocarile legate de impactul constructiilor asupra mediului si promoveaza eficienta energetica ajutand proprietarii de case sa economiseasca bani si sa traiasca in conditii mai bune. Proiectul a fost initiat intr-un moment in care si industriile din zona eficientei energetice aveau nevoie de sustinere.
Din punctul nostru de vedere, cea mai buna utilizare a banilor pe care statul ii ofera este anveloparea casei folosind vata minerala. Este solutia care asigura nu doar economiile de energie necesare pentru a te incadra in cerintele din acest program, dar ofera si o serie de beneficii conexe, incepand cu aspectul estetic - casa ta va arata mai bine dupa renovare - si terminand cu cele practice, din zona confortului si sigurantei”, a declarant presedintele APIVMR, Ovidiu Pascutiu.
Acesta a detaliat pe marginea celor 5 avantaje pe care izolarea cu vata minerala le are fata de alte solutii prevazute in programul Casa Eficienta Energetic:
1. Economie de energie pe termen lung
Vata minerala este un material durabil, care isi pastreaza proprietatile pe termen lung. Astfel, proprietarii vor economisi aceeasi cantitate de energie si peste cateva decenii.
2. Siguranta la incendiu
Vata minerala este un produs incombustibil ceea ce asigura protectia nu doar a imobilului si a obiectelor din interior, ci mai ales a vietilor oamenilor si animalelor de companie care traiesc in interiorul caselor.
3. Rezistenta pe termen lung
Vata minerala este un material rezistent si flexibil, cu proprietati mecanice care se mentin pe o durata mare de timp.
4. Confort crescut in interiorul cladirilor, inclusiv fonic
Traim in case nu doar pentru a ne proteja de frig si caldura, ci si pentru un nivel crescut de confort. Vata minerala creste nivelul de confort, atat prin faptul ca previne aparitia mucegaiului cat si prin faptul ca ne protejeaza de zgomotele din exterior datorita propritatilor sale fonice, astfel incat ne vom putea odihni sau concentra mai bine in interiorul caselor.
5. Un aspect placut
Dintre toate solutiile de eficienta energetica oferite de programul Casa Eficienta Energetic, beneficiul estetic care vine odata cu termoizolarea locuintei cu vata mineral este unic. Acest aspect te va elibera de o munca suplimentara data viitoare cand vei dori sa schimbi aspectul casei tale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere