Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - CESAROM estimeaza crestere in 2022 si noi investitii de doua milioane euro
CESAROM estimeaza crestere in 2022 si noi investitii de doua milioane euro
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 11 Feb 2022 06:43
Piata de placi ceramice a inregistrat in 2021 o crestere de aproximativ 6% comparativ cu 2020, atingand o valoare de circa 210 milioane de euro, corespunzatoare unui volum de 40 de milioane de metri patrati. Pentru 2022, Petrisor Grindeanu, directorul general al Lasselsberger Ceramics Romania, estimeaza o scadere cantitativa de 5-10% si o usoara crestere valorica.
Totodata, importurile au crescut, anul trecut, cu 5-6% din punct de vedere cantitativ, estimarea pentru 2022 indicand o scadere a acestora, din cauza costurilor de productie si logistica in continua crestere, precum si a disponibilitatii stocurilor la produsele de import.
Referitor la tendintele de pe piata de placi ceramice in 2022, Petrisor Grindeanu spune ca "anul acesta, directiile catre care se indreapta preferintele romanilor sunt piatra tip calacatta, lemnul si cimentul. De asemenea, finisajele naturale, texturile organice, tonurile neutre, placile ceramice cu modele 3D, mozaicurile si combinatiile originale de texturi se numara printre ideile decorative care vor caracteriza parcursul anului 2022. Primele criterii luate in calcul de romani atunci cand doresc sa achizitioneze placi ceramice sunt: disponibilitatea, designul si culoarea, pretul si suprafata (finisajul). Acestea sunt urmate apoi de specificatiile tehnice si atributele functionale".
 
 
Planuri de crestere a businessului cu 10% in 2022
In 2021, cifra de afaceri a grupului Lasselsberger Ceramics Romania, format din companiile Sanex SA si Lasselsberger SA, a crescut cu aproximativ 4% comparativ cu anul precedent. Pentru 2022, conducerea companiei si-a propus o crestere de 10%.
"Incepand cu a doua jumatate a anului trecut, atat cresterile de pret la energie, cat si cele ale serviciilor au pus presiune pe costul de productie. Cu implicarea tuturor angajatilor nostri, am reusit, insa, sa eficientizam procesele din companie, sa reducem cheltuielile operationale si sa absorbim cea mai mare parte a cresterilor, astfel incat sa nu le transferam decat intr-o mica masura in piata. Totodata, am continuat sa le oferim partenerilor nostri servicii de calitate, atat din punct de vedere logistic, cat si al disponibilitatii stocurilor de marfa, investind mai mult in materii prime pentru a compensa deficientele lantului de aprovizionare", a precizat Petrisor Grindeanu.
 
 
Investitii de doua milioane de euro, planificate
Pentru 2022, grupul Lasselsberger Ceramics Romania are un buget de investitii de circa doua milioane de euro. Cea mai mare parte a acestuia va fi directionata in dezvoltarea unei linii de rectificare a placilor ceramice si lansarea de noi game de produse folosind aceasta tehnologie, precum si in deschiderea unui nou showroom in Bucuresti.
"Ca urmare a acestor noi investitii in fabrica de la Cluj-Napoca, CESAROM lanseaza anul acesta 150 de placi ceramice de gresie si faianta rectificata in formate mari, noi modele de gresii portelanate super-lucioase de 120x60 cm, faiante rectificate cu dimensiuni de 90x30 cm si 60x30 cm, dar si piese speciale precum mozaicuri portelanate, plinte sau gresie speciala pentru trepte. Toate acestea se inscriu, printre altele, in portofoliul de solutii complete CESAROM. De asemenea, am lansat aplicatia CESAROM ARdesigner, ce foloseste tehnologia realitatii augmentate. Cu ajutorul CESAROM ARdesginer, cei interesati de achizitia de placi ceramice pot vizualiza, in cateva secunde, cum ar arata spatiile lor placate in combinatiile de produse dorite", a mai spus managerul grupului Lasselsberger Ceramics.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
noark
Ubitech
rigips
viarom
CDS
MAKITA
konsent
theda mar
ness project
leviatan
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander