Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SARCOM devine EVOLOR si vizeaza un business de 98 milioane lei in 2023
SARCOM devine EVOLOR si vizeaza un business de 98 milioane lei in 2023
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 22 Mai 2023 10:05
Sarcom, unul dintre cei mai mari jucatori locali pe segmentul productiei de vopsele si lacuri, se relanseaza sub denumirea de EVOLOR si raporteaza un volum de business de 17,6 milioane RON in primele 3 luni ale anului 2023, in crestere cu 46% fata de primul trimestru al anului trecut. EVOLOR, care face parte din holdingul de materiale de constructii ROCA Industry, listat pe piata AeRo a BVB, vizeaza extinderea accelerata a vanzarilor in cadrul retelei de distribuitori traditionali la nivel national, dar si pe segmentul de retail international.
Ca parte a unei ample strategii de transformare operationala, comerciala si organizationala, dar si de repozitionare pe piata nationala si de extindere pe pietele regionale, compania a incheiat recent procesul de rebranding si, respectiv, de inregistrare a noii denumiri comerciale EVOLOR. Cu rezultate foarte bune inregistrate atat in 2022 cat si in primul trimestru al anului, EVOLOR tinteste un volum de business de 98 Mil. RON, pana la finalul lui 2023.
In primele 3 luni ale anului, EVOLOR a atins un nivel al EBITDA de 2,2 milioane RON, cu 171 % peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2022, iar marja EBITDA s-a situat la 13% din cifra de afaceri, fata de 7% in primul trimestru al anului trecut. In 2022, EVOLOR s-a situat in top 5 in industria producatoare de vopsele si lacuri, din punct de vedere al profitabilitatii.
“Rezultatele obtinute pana in prezent confirma strategia de dezvoltare a acestui brand 100% romanesc si de transformare a sa intr-un campion industrial regional. Potentialul de productie si de desfacere pentru produsele din portofoliul EVOLOR este urias, iar repozitionarea companiei reprezinta un pas strategic in miza noastra de a transforma compania intr-un jucator cu prezenta nationala semnificativa si inalt competitiv pe pietele europene,” declara Bogdan Parvu, CEO EVOLOR.
EVOLOR continua dezvoltarea accelerata: Extindere nationala si internationala, cresterea capacitatii de stocare, eficientizare energetica
In 2023, compania continua in ritm accelerat extinderea la nivel national, in segmentul de retail traditional. Pana in prezent, produsele EVOLOR au ajuns pe rafturile celor mai mari magazine de tip Do It Yourself precum Dedeman si Leroy Merlin, iar de curand, compania a semnat un acord comercial si cu reteaua Brico Depot.
Suplimentar, compania urmareste obiective de eficientizare operationala, atat prin extinderea capacitatii de stocare, intr-o facilitate logistica suplimentara amplasata in proximitatea fostei platforme industriale Oltchim, cat si prin implementarea unui proiect care vizeaza construirea unui parc fotovoltaic, pentru a reduce dependenta energetica.
Mai mult, EVOLOR a marcat in luna mai un nou prag in strategia de extindere pe pietele externe, semnand un prim export catre Republica Moldova, o piata in plina dezvoltare. Republica Moldova reprezinta o oportunitate pentru EVOLOR, avand in vedere premisele de dezvoltare ale tarii si prezenta mai multor producatori din Ucraina, concentrati in prezent pe planurile de reconstructie ale tarii aflate la Nord de Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
CDS
Ubitech
leviatan
rigips
siniat
noark
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander