Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - URSA va importa vata minerala alba, realizata cu noua tehnologie PureOne, din 2019
URSA va importa vata minerala alba, realizata cu noua tehnologie PureOne, din 2019
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 08 Oct 2018 07:03
Noile produse din vata minerala alba, lansate in vara acestui an de grupul Ursa sub marca Ursa ReFloc si fabricate cu tehnologia PureOne, revolutionara pe piata izolatiilor, vor fi disponibile la nivel local incepand cu anul 2019, in portofoliul Ursa Romania. Sistemele sunt produse la fabrica din Pla de Santa MarĂ­a, Tarragona - Spania, atat in varianta sub forma de fulgi, cat si de saltea de vata minerala, toate fiind complet reciclabile.
"Constructia si implementarea noii linii de productie a durat 13 luni, iar acest eveniment marcheaza inceputul unei noi etape in dezvoltarea companiei. Ursa devine, astfel, una dintre primele companii din Europa care investeste in inovatie si dezvoltarea de produse. Vata minerala alba sub forma de fulgi, Ursa ReFloc cu tehnologie PureOne, este un produs care se aplica prin pulverizare. Vata minerala alba fulgi are performanta termica si acustica ridicata, garantate pe intreaga durata de viata a constructiei, daca montajul este realizat corect. Putem spune ca este una dintre cele mai bune izolatii existente pe piata la nivel global, in acest moment", a precizat Sorin Pana, directorul general al companiei Ursa Romania.
In 2017, compania Ursa a fost preluata de grupul Xella, dar a continuat sa functioneze ca divizie separata sub umbrela Xella, completand portofoliul de produse aflat sub egida companiei germane. Cele trei marci de vata minerala livrate de grup (Ursa Glasswool, Ursa Terra si Ursa PureOne) sunt produse in fabricile din Spania, Franta, Belgia, Germania, Slovenia, Polonia si Rusia, in timp ce izolatiile din polistiren extrudat (Ursa XPS) sunt fabricate in unitatile din Germania, Franta, Spania, Italia si Rusia.
La nivel national, Ursa este activa de 24 de ani, comercializand vata minerala Ursa Glasswool si Ursa Terra, fabricata in Slovenia si Rusia. Ursa deruleaza in Romania afaceri anuale de 6 milioane de euro, pe o piata aflata pe un trend usor ascendent in ultimii ani.
 
Inovatie permanenta si produse prietenoase cu mediul
Cele mai noi produse dezvoltate si livrate la nivel international de grupul Ursa sunt importate rapid si pe piata locala, de Ursa Romania. In aceasta categorie se incadreaza produsele marcate cu sigla BiOnic, atat din gama Ursa Glasswool, cat si Ursa Terra, aflate deja in portofoliul Ursa Romania. 
"Anul trecut, grupul Ursa a lansat noua tehnologie Ursa BiOnic, o noua abordare ce aduce pe piata materialelor de izolatii produse mai performante decat cele comercializate pana acum. Ursa BiOnic este o tehnologie care ofera produselor durabilitate, pentru conceperea noilor materiale fiind realizata, practic, o simbioza intre componentele organice si liantul biologic utilizat, un amestec de substante organice de origine vegetala. Datorita performantelor de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD", explica Sorin Pana. 
In aceeasi directie ecologica si sustenabila, in 2018 grupul Ursa a lansat campania "URSA Goes Green", prin care s-a decis, inca de la inceputul anului, comunicarea publica a cotei de reducere a emisiilor de CO2 obtinuta prin produsele nou-vandute. Informatii actualizate sunt disponibile in permanenta, in timp real, pe site-ul companiei (www.ursa.ro). De asemenea, grupul a investit si in refacerea ambalajelor, produsele performante fiind livrate in ambalaje verzi, iar cele economice, in ambalaje pe fond alb.
***
URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniul sistemelor si materialelor pentru izolatii. Cu peste 1.800 de angajati in 13 unitati de productie si 40 de filiale locale, compania este prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord si inregistreaza o cifra de afaceri de peste 450 de milioane de euro anual.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
FRONTALE
leviatan
noark
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project
concelex
Ubitech
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander