Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AFIR: Proiectele de utilitate publica, licitate „la pachet”
AFIR: Proiectele de utilitate publica, licitate „la pachet”
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 13 Feb 2018 07:13
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a initiat demersurile pentru a permite beneficiarilor proiectelor de utilitate publica (infrastructura de baza si de acces din mediul rural), finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, achizitionarea serviciilor de proiectare si de executie a lucrarilor in cadrul unei singure proceduri, numite si „licitatie la pachet”, informeaza un comunicat al institutiei aflate in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Potrivit oficialilor AFIR, procedura interna de lucru se va armoniza in scurt timp, in colaborare cu Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), iar beneficiarii publici vor avea la dispozitie fisele de date model specifice care vor putea fi utilizate in cadrul viitoarelor proceduri de achizitii.
„Intalnirile de lucru pe care le-am avut pana in acest moment cu beneficiarii nostri ne-au permis sa colectam sugestii pe care le putem folosi pentru imbunatatirea cadrului procedural specific implementarii proiectelor finantate prin PNDR. Procesul de modificare a procedurilor pentru achizitii publice, pe care l-am demarat in colaborare cu ANAP, este un foarte bun exemplu in acest sens. Voi continua sa am acest dialog, pentru ca sunt convins ca scopurile AFIR si ale beneficiarilor nu sunt antagonice, ci dimpotriva, convergente, pentru dezvoltarea mediului rural romanesc”, a declarat Adrian Chesnoiu, director general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
In comunicat se mai precizeaza ca acest tip de procedura va putea fi derulat numai dupa aprobarea manualului de procedura privind achizitiile publice pentru beneficiarii publici ai PNDR 2020, prin ordin semnat de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Pentru informatii suplimentare, www.afir.info
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023