Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARAD: Finantare de 172 milioane euro pentru realizarea investitiilor din 2019
ARAD: Finantare de 172 milioane euro pentru realizarea investitiilor din 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 29 Mar 2019 13:36
In 2019 ponderea investitiilor din Bugetul Local si excedent in Bugetul General este de numai 32% (181 milioane lei), in conditiile in care in anii trecuti se ajungea la un procent de 40-50%. Este vorba despre lucrari continuate in valoare de 152 milioane lei, lucrari noi in cuantum de 3 milioane lei, iar pentru achizitii de bunuri si alte cheltuieli au fost alocate 26 milioane lei. Structura cheltuielilor de investitii propuse in Bugetul General pe anul 2019 este urmatoarea: 161 milioane lei reprezinta investitii din bugetul local si excedent bugetar, 14 milioane de lei sunt investitii din proiecte, 4,5 milioane lei reprezinta investitii din transferuri si numai 1 milion de lei sunt investitii care se vor realiza din venituri proprii.
„Pentru al doilea an consecutiv Bugetul Municipiului Arad este diminuat semnificativ de masurile luate de Guvernul Romaniei. 12 milioane de euro pierdem anul acesta, iar daca ne gandim si la cele 16 milioane de euro pierdute anul trecut, realizam ca in doi ani de zile cu 28 milioane de euro am fi putut ridica un spital modern sau am fi reabilitat 6 din cele mai mari licee din oras.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca in cadrul conferintei de presa sustinuta joi, 28 martie 2019. Edilul a punctat faptul ca Bugetul General de Venituri si Cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2019 este in suma totala de 562,6 milioane de lei (aproximativ 120,6 milioane de euro), din care 87%, respectiv 545 milioane lei, este bugetul local.
„Asa cum ati putut constata bugetul din 2019 este mai mic decat cel din 2018, cum si cel de anul trecut a fost mai mic decat cel din 2017. Acest lucru confirma faptul ca prin masurile guvernamentale luate, Aradul pierde bani care trebuiau sa mearga spre dezvoltare. Regretul meu este ca suntem nevoiti sa reducem investitiile in municipiul nostru.”, a explicat edilul Gherghe Falca.
Pe lista de investitii de anul acesta regasim: amenjarea noii piete agroalimentare de pe strada Ioan Rusu Sirianu, reabilitarea cladirilor Colegiului National” Elena Ghiba Birta” si a Colegiului Economic Arad, marirea capacitatii peluzelor la stadionul UTA, dar si lucrari de amenajare a gazonului, instalatiei de incalzire si a celei de de irigare, precum si modernizarea instalatie de nocturna, toate la stadionul municipal. Printre obiectivele de investitii ale administratiei locale regasim si: acoperirea Patinoarului Municipal, amenajarea complexului sportiv din zona Campul Linistii, reparatii capitale la bazinele de pe Strandul Neptun si tot aici reabilitarea aleilor pietonale si a platformelor dalate din zona I a bazei de agrement. Anul acesta va incepe amenajarea Pietei de lemne de pe strada Poetului si vor continua: modernizarea si extinderea Sistemului de iluminat public din municipiul Arad, regenerarea urbana a spatiilor din zona blocurilor de locuinte, reabilitarea termica a cladirilor de locuit, reabilitarea retelei de transport si distributie a energiei termice si transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou, vor fi demarate reparatiile capitale la podul Decebal si va incepe asfaltarea celor 55 de strazi de pamant din municipiu.
„Speram totusi sa compensam aceasta lipsa de bani, cu fonduri europene. Anul trecut am accesat 99 milioane de euro. Estimam ca anul acesta vom ajunge la 136 milioane de euro, plus investitiile care urmeaza sa inceapa in centrul Aradului in valoare de 36 milioane de euro.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca.
Din fonduri externe nerambursabile se au in vedere: modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul pe traseul str. Padurii intre str. Abatorului si str. Condurasilor'', amenajarea traseului de transport public de calatori care sa asigure legatura intre zona UTA si Str. Stefan cel Mare, modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul pe traseul Podgoria - Pasaj Micalaca Zona 300, achizitia de material rulant electric 4 tramvaie dubla articulatie capacitate mare si 6 tramvaie vagon capacitate medie, achizitia de material rulant electric 6 tramvaie dubla articulatie capacitate mare si 4 tramvaie vagon capacitate medie, modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul pe traseul C-lea Radnei intre Pasaj Micalaca si Str. Renasterii. De asemenea vor fi reabilitate termic 3 gradinite si o scoala generala, vor fi amenajate 2 centre multifuntionale si tot pe atatea zone de agrement si vor incepe lucrarile de reabilitare a Teatrului Clasic Ioan Slavici.
Intreg proiectul de hotarare privind adoptarea Bugetului General de Venituri si Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2019 se afla timp de 15 zile la transparenta. La intrarea in Primaria Municipiului Arad, sunt afisate atat documentele privind repartizarea excedentului bugetar al municipiului Arad, cat si Bugetul General de Venituri si Cheltuieli al Municipiului Arad pentru anul 2019 - initiativa primarului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
concelex
strabag nivel 1
rigips
leviatan
noark
viarom
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander