Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARAD: Mobilizare slaba a antreprenorului datorata intarzierii mutarii retelelor
ARAD: Mobilizare slaba a antreprenorului datorata intarzierii mutarii retelelor
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 11 Apr 2019 20:24
Joi, 11 aprilie 2019, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, insotit de directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, au verificat impreuna cu parlamentari din judetul Arad, in cadrul unei vizite pe santiere, stadiul de realizare a lucrarilor la o serie de obiective de infrastructura, dezvoltate in acest judet, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor (MT).
Vizita a debutat cu intalnirea cu agricultorii din zona Nadlac-Pecica-Seitin. In cadrul discutiilor, ministrul Razvan Cuc a precizat ca va sustine toate demersurile administrative care sunt necesare pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferata pe relatia Arad-Nadlac, in vederea utilizarii acesteia si pentru transportul feroviar de marfa.
Urmatorul punct pe agenda de lucru a oficialitatilor a fost Aeroportul din Arad, ocazie cu care s-au purtat o serie de discutii in vederea identificarii unor solutii pentru asigurarea functionalitatii acestui obiectiv de infrastructura. In acest sens, ministrul Razvan Cuc a reiterat necesitatea identificarii unor curse profitabile, inclusiv pentru Tarom, care sa acopere cererea venita din partea locuitorilor judetului si sa asigure si dezvoltarea aeroportului.
O alta problema sesizata in cursul vizitei a fost situatia generata de traficul ingreunat, atat in cartierul Aurel Vlaicu, cat si la iesirea din Arad, pana in zona industriala. Referindu-se la problema semnalata, ministrul de resort a precizat ca Ministerul Transporturilor va aloca fondurile necesare pentru constructia unui sens giratoriu, care va asigura fluidizarea traficului in zona industriala.
Lucrarile vor incepe in perioada imediat urmatoare, iar termenul de executie propriu-zis va fi unul extrem de scurt. Solutia va fi una temporara, urmand sa se elaboreze ulterior un studiu de fezabilitate necesar pentru implementarea unei solutii mai complexe.
Vizita a continuat cu verificarea stadiului lucrarilor la santierul pasajului rutier, aflat in constructie pe soseaua de centura a municipiului Arad. La fata locului, s-a constat o mobilizare slaba a antreprenorului, motivul invocat fiind necesitatea mutarii unor linii de inalta tensiune si a unei conducte de apa, dar si probleme cu avizele necesare sau cu dreptul de uz si servitute, aferent terenurilor private din zona. Totodata, antreprenorul a recunoscut ca sunt intarzieri de sase luni la lucrari, situatie ce a determinat decalarea termenului de finalizare pentru luna februarie 2020.
In aceste conditii, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a solicitat antreprenorului sa se mobilizeze pentru eliminarea decalajului existent: „Lucrati non-stop! In momentul in care veti avea finalizate procedurile de mutare a utilitatilor, lucrati non-stop, ca sa recuperati decalajele! Sa va mobilizati suplimentar! Acum nu aveti mobilizare, ca spuneti ca nu puteti lucra, deci costuri nu aveti, daca nu aveti mobilizare”.
„In 2017, Guvernul PSD a alocat fonduri pentru cele doua pasaje, unul dintre ele este finalizat (...). Am venit la cel de-al doilea obiectiv, sa ma asigur ca lucrarile sunt in grafic, in termen, avem cateva probleme legate de mutarea unor utilitati, lucrurile sunt pe fagasul cel bun, s-au obtinut avizele de la Enel, urmeaza sa fie mutata si conducta de apa (...). Am atras atentia antreprenorului ca nu va avea vacanta, sa termine cu tot felul de scuze pe care le invoca. Eu o sa fiu pe santier, asa cum am spus, este un mandat pe care mi-l dedic santierelor. Sunt obiective de suflet pe care le-am pornit inca din 2017 si o sa ma asigur ca nu vom avea probleme la finalizarea la termen, anume in luna februarie 2020”, a avertizat Razvan Cuc.
Urmatoarea oprire a delegatiei guvernamentale si parlamentare a fost la Gara din Arad, reprezentand cea mai mare investitie guvernamentala in municipiul Arad, dupa anul 1990. Costurile pentru aducerea Statiei CFR Arad la standarde europene au depasit 300 de milioane de lei, iar la momentul receptiei finale a lucrarilor, in iunie 2016, Gara din Arad era cea mai moderna gara din Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareTeraSteelallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere