Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARISTON lanseaza gama de boilere electrice cu tehnologie Lydos Hybrid WiFi
ARISTON lanseaza gama de boilere electrice cu tehnologie Lydos Hybrid WiFi
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Aug 2019 15:06
Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de boilere electrice si centrale termice, a lansat gama de incalzitoare de apa electrice Lydos, care imbina tehnologia inovatoare cu solutiile de conectivitate inteligenta pentru a garanta un confort sporit si un consum redus de energie. Noua gama este formata din cinci modele: Lydos R, Lydos Eco, Lydos Plus, Lydos WiFi si boilerul electric cu pompa de caldura Lydos Hybrid WiFi.
Ariston aduce in premiera pe piata locala boilerul electric cu tehnologie hibrida, Lydos Hybrid WiFi. Modelul este incadrat in clasa energetica A gratie functiilor integrate i-Memory si Green Mode, care permit o economie de energie de pana la 50% in comparatie cu un produs din clasa energetica B. Cand functia Green Mode este activata, boilerul functioneaza numai ca pompa de caldura: aerul din incapere fiind folosit la incalzirea apei din rezervor. Software-ul i-Memory invata obiceiurile de consum si alege cea mai convenabila optiune dintre energia electrica si energia regenerabila a pompei de caldura, in functie de necesarul de apa calda. Boilerul ofera conectare integrata la WiFi si la aplicatia Aqua Ariston Net.
„Un atribut important al noii generatii de echipamente de producere a apei calde menajere este eficienta energetica. La nivel european, aproximativ 15% din consumul anual de curent electric al unei familii este generat de boilerele electrice*. Acest procent poate fi redus la jumatate gratie tehnologiei inovatoare care a fost integrata in boilerul Lydos Hybrid WiFi,” spune Catalin Draguleanu, country manager al Ariston Thermo Romania.
De asemenea, noile incalzitoare asigura cu pana la 16% mai multa apa calda gratie tehnologiei WaterPlus care mentine apa rece in partea inferioara a rezervorului, reducand astfel amestecarea acesteia cu apa calda acumulata. Gratie functiei Eco Evo, noile boilere memoreaza obiceiurile zilnice, pentru a furniza apa calda doar atunci cand consumatorul are nevoie. In plus, functiile T-MAX si „Dus Pregatit” ofera utilizatorului posibilitatea de a beneficia mai rapid de cantitatea de apa calda necesara pentru primul dus, precum si de a vizualiza pe ecran numarul de dusuri disponibile. Boilerele Lydos isi mentin performantele in timp gratie tehnologiei Titanshield. Mai exact, suprafata interioara a incalzitoarelor este prevazuta cu o dubla protectie impotriva coroziunii datorita proprietatilor naturale ale titanului.
Aplicatia Aqua Ariston Net, disponibila pe Google Play si App Store, permite conectarea la modelele Lydos Hybrid WiFi si Lydos WiFi de la distanta, oferind informatii actualizate despre temperatura apei, rapoarte despre consumul energetic, dar si posibilitatea de programare saptamanala pentru a avea apa calda pregatita in momentele optime.
Boilerele Lydos sunt construite in trei variante, cu volume de 50 de litri, 80 de litri si 100 de litri, produsele oferind garantie de pana la sapte ani.
Piata de boilere electrice, crestere stabila
La nivel national, vanzarile de boilere electrice au urcat la circa 230.000 de bucati in 2018, in crestere cu aproape 3% fata de anul precedent, potrivit datelor Ariston. Mare parte din achizitiile de boilere electrice provin din mediul rural si orasele mici, unde nu exista conexiune la gaze sau la sistemul centralizat de incalzire si furnizare de apa calda menajera.
Potrivit statisticilor Eurostat, Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste accesul populatiei la apa curenta in propria locuinta. Mai exact, peste 25% din populatia Romaniei locuieste intr-o gospodarie care nu dispune de baie, dus sau toaleta cu apa curenta, fata de o medie de 2% la nivelul Uniunii.
De asemenea, in Uniunea Europeana, consumatorii au dreptul ca locuintele sa fie racordate la reteaua locala de distributie a energiei electrice. Acest drept nu este insa valabil si pentru gazele naturale. Astfel ca in Romania reteaua de distributie a gazelor naturale nu este foarte extinsa si inregistreaza doar circa 3,7 milioane de consumatori casnici, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Spre comparatie, numarul total de locuinte se ridica la circa 9 milioane.
„Accesul limitat la serviciile de baza, precum canalizarea si apa curenta, are un impact negativ asupra calitatii vietii. De cele mai multe ori achizitia unui boiler este o investitie pentru un trai mai bun. Pentru multe gospodarii din mediul rural si zonele izolate, boilerele reprezinta principalul furnizor de confort”, a continuat Catalin Draguleanu, country manager al Ariston Thermo Romania.
Exista cumparatori si din mediul urban care utilizeaza un boiler electric din motive de confort, avand in vedere ca pe parcursul verii exista perioada de revizie tehnica cand furnizarea de apa calda este sistata.
Regiunile geografice in care sunt inregistrate cele mai mari vanzari de boilere sunt Banat, Crisana si Maramures, cea mai folosita capacitate fiind cea de 80 de litri, potrivit datelor Ariston Thermo Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulelmas_1octALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere