Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - TERRA Romania Utilaje de Constructii: Crestere de peste 85% pe piata de profil
TERRA Romania Utilaje de Constructii: Crestere de peste 85% pe piata de profil
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 20 Nov 2018 07:46
Piata locala a utilajelor pentru constructii a inregistrat o evolutie foarte buna in acest an, statisticile indicand o crestere spectaculoasa, de peste 85%, in primele noua luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor Terra Romania Utilaje de Constructii, distribuitorul marcilor JCB, Sennebogen, Palfinger si Sandvik in Romania si unul dintre liderii pietei locale de profil. In acest context favorabil, la finele trimestrului al treilea din 2018, compania a atins vanzari consolidate totale de peste 30 de milioane de euro prin cele trei societati operationale pe care le coordoneaza in Romania. Prognozele pentru ultimul trimestru sunt, de asemenea, foarte optimiste, conducerea Terra estimand un rulaj de 15 milioane de euro, ce ar duce afacerile grupului la peste 45 milioane de euro in 2018.
"In viitorul apropiat, ne dorim sa ne marim echipele de service si de vanzari, pentru a face fata unei piete care da semne ca se va mentine la un nivel similar cel putin pana la sfarsitul perioadei de implementare curente a fondurilor europene. Pe termen mediu si lung ne propunem sa ne urmam strategia de grup, si anume sa ne pozitionam ca un partener care gaseste si ofera solutii pentru nevoile tot mai complexe ale clientilor de pe piata noastra", a declarat Petre Babiceanu, directorul general al Terra Romania Utilaje de Constructii.
In continuare, avand in vedere fluctuatiile foarte mari ale cererii de utilaje pentru constructii inregistrate in ultimii ani si care au culminat cu o crestere de peste 85% in 2018, furnizorii din domeniu vor trebui sa fie foarte flexibili si atenti cu disponibilitatea resurselor, care poate reprezenta o problema daca trendul ascendent nu va fi sustinut pe o perioada mai indelungata.
"Cresterea brusca a pietei presupune o elasticitate foarte mare a resurselor disponibile. Este imposibil sa marim in mod eficient echipa in situatia unor astfel de salturi. La finalul anului ne asteptam ca piata sa inregistreze o dublare fata de anul anterior in timp ce echipa noastra a crescut cu numai 7%. Avem si dificultati de ordin logistic pe intregul flux de aprovizionare, insa am reusit sa planificam eficient activitatea si le depasim cu bine. Nu in ultimul rand, as mentiona printre provocari si modalitatea complexa de implementare a proiectelor finantate de CE", a mai spus Petre Babiceanu.
Terra Romania Utilaje de Constructii este distribuitor exclusiv al utilajelor JCB pe piata locala din anul 2001, ulterior in portofoliul grupului fiind adaugate si alte marci, precum Palfinger, Sennebogen, Sandvik, Rubblemaster, Bell, Comansa, HBM Nobas, Rohr, Endress, Compair etc.
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
konsent
theda mar
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ness project
viarom
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
siniat
rigips
SSAB
CDS
Arduro
leviatan
strabag nivel 1
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander