Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2021

Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2021
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2021
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UMBRIRE & PROTECTIE SOLARA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 26 aug 2021
Sumar: click aici
Sectorul sistemelor de umbrire este impulsionat de criza sanitara
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, se afla in stransa legatura cu dinamica sectorului de constructii, care a evoluat in asa fel incat piata a reusit sa iasa din recesiunea tehnica in care s-a aflat in ultimii ani, mai ales ca, in 2020, in pofida crizei sanitare, majorarea pe seria bruta (de +1,1%) a indicelui de volum al productiei in constructii a marcat continuarea perioadei de recuperare dupa recesiunea statistica. Interesant este insa faptul ca, in pofida declansarii si continuarii pandemiei globale de Covid-19, primul semestru al anului in curs a insemnat o perioada in care activitatea de constructii din Romania s-a derulat cu mult peste asteptari (indicele productiei sporind cu o cota estimata de +20,3%, fata de intervalul similar din 2020, iar cresterea pentru sectorul de cladiri rezidentiale si nerezidentiale a fost de +19,3%), astfel incat companiile din domeniul sistemelor parasolare beneficiaza de premise optime in ceea ce priveste derularea afacerilor in acest an.
Totusi, nu se poate spune ca activitatea acestora nu a fost deloc afectata de criza sanitara generalizata, distantarea fizica, limitarea productiei din considerente de protectie a angajatilor, somajul tehnic, schimbarea obiceiurilor de consum fiind, la prima vedere, doar cateva din problemele noi si deosebit de complexe, cu efecte imprevizibile, ale intervalului pe care il traversam. Ca aspect pozitiv, pe langa factorul sezonier, se poate mentiona cel putin un motiv inedit de crestere a vanzarilor - si anume tocmai restrictiile de deplasare, care au dus la cresterea activitatilor de telemunca si, in multe cazuri, la reamenajarea unor spatii in sensul dotarii acestora cu sisteme de umbrire, pentru cresterea confortului, sigurantei si intimitatii. In acelasi timp, daca se iau in considerare indicatorii din constructii ce sunt relevanti pentru sectorul sistemelor de umbrire, aprecierea fara precedent din primele cinci luni a.c. a lucrarilor la imobilele rezidentiale (+19,2% ca serie bruta si +19,8% pe seria ajustata, comparativ cu aceeasi perioada din 2020) este un semnal favorabil, care asigura perspective diferite si, evident, relativ optimiste pentru acest domeniu de activitate, macar pentru sezonul de varf al exercitiului financiar actual - si aceasta, in pofida pandemiei a carei raspandire continua sa marcheze tara noastra (dar la un nivel ceva mai redus). Totusi, in conditiile economice actuale, deosebit de dificile, marcate inclusiv de cresteri ale pretului la principalele materii prime si materiale, precum si din motive ce tin mai degraba de repartitia cererii in functie de anumite zone in care se opteaza "traditional" pentru astfel de sisteme, nivelul comenzilor pe plan intern continua sa fie relativ stabil, fiind necesar ca firmele ce realizeaza elemente parasolare sa se orienteze tot mai vizibil spre export, care, dupa o scadere punctuala in 2020, din cauza problemelor cauzate de maladia de Covid-19, incepe sa se reia treptat, pe fundalul implementarii si mentinerii unor noi masuri de relaxare, care, printre altele, faciliteaza ceva mai mult circulatia marfurilor.
Dupa analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare, analiza continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum Warema, Euro-Dan, Kronlux FM, MCA Grup, Smart Fenster, Somfy Romania & Moldova si Vanvest International.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme de umbrire si protectie solara va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
rigips
FRONTALE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
CDS
MAKITA
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
viarom
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander