Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Asociatia Like Bucharest si Holcim Romania desfasoara Caravana Sigurantei Rutiere
Asociatia Like Bucharest si Holcim Romania desfasoara Caravana Sigurantei Rutiere
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2018 14:59
Asociatia Like Bucharest si Holcim Romania desfasoara Caravana Sigurantei Rutiere, un proiect in vederea constientizarii pericolelor din trafic. In cadrul caravanei, 130 de soferi vor beneficia de cursuri teoretice si simulari de conducere preventiva din partea instructorilor Academiei Titi Aur.
In anul 2017, in fiecare zi, s-au produs la nivel national, in medie, cate 85 de accidente rutiere soldate cu victime, 23 dintre acestea avand consecinte grave. Din punct de vedere al numarului victimelor, in anul 2017, in medie, zilnic si-au pierdut viata in accidente rutiere cate 5 persoane, 22 au fost ranite grav, iar 87 au fost ranite usor. Intrucat parcul auto a crescut in 2017 cu cca. 7%, infrastructura nu a suferit imbunatatiri vizibile, iar legislatia si sistemul de impunere a legii nu s-au perfectionat, numarul total al accidentelor rutiere soldate cu victime a crescut cu 1,1%.
Avand in vedere aceste date, Caravana Sigurantei Rutiere este organizata in contextul Zilelor Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca, campanie realizata in cadrul Holcim Romania pentru al treilea an consecutiv.
„Siguranta rutiera este o prioritate atat la nivel de grup, cat si la nivelul operatiunilor locale si punem accent in special pe preventia evenimentelor, precum si pe instruirea angajatilor si a partenerilor nostri. Actionam consecvent in aceasta directie, iar rezultatele sunt pe masura: in 2017 soferii companiilor de transport partenere Holcim au parcurs 26 de milioane de kilometri la nivel national fara incidente majore. Este un rezultat mai mult decat bun, daca luam in considerare si nivelul la care se afla infrastructura nationala”, a declarat Madalina Gogorici, Manager Sanatate si Securitate in Munca Holcim Romania.
In acest an, campania de educatie rutiera cuprinde doua componente principale, respectiv Caravana Sigurantei Rutiere - demarata in aceasta saptamana in patru locatii: Alesd, Campulung, Turda si Bucuresti, si o cercetare de piata cu scopul de a determina perceptia soferilor romani asupra sigurantei rutiere la nivel national.
Cei 130 soferi participanti la caravana beneficiaza de cursuri teoretice cu privire la conduita si siguranta rutiera, precum si de sesiuni de conducere preventiva, care cuprind:
- Simulator de impact cu un obstacol fix la viteza de max. 15 km/ora, pentru determinarea importantei utilizarii centurii de siguranta;
- Simulator rasturnare la 90 de grade;
- Simulator pentru intelegerea pozitiei corecte la volan, aspect important in evitarea aparitiei bolilor profesionale specifice conducatorilor auto profesionisti.
Campania Zilele Internationale ale Securitatii si Sanatatii in Munca implementata de catre Holcim Romania se concentreaza, pe langa Caravana Sigurantei Rutiere, si pe insusirea de catre angajatii si partenerii implicati a patru pericole majore pentru Sanatatea si Securitatea in Munca: izolarea energiilor, lucrul la inaltime, lucrul in spatii inchise, echipamente mobile si trafic intern.
Despre Holcim Romania
Holcim (Romania) S.A., care activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si 3 terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania.
Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
top 500
noark
CDS
top 500
Ubitech
quadratum
viarom
theda mar
MAKITA
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
concelex
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu