Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BILKA: Vanzari de 501 milioane lei si prognoza de crestere cu 20% pentru 2019
BILKA: Vanzari de 501 milioane lei si prognoza de crestere cu 20% pentru 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Feb 2019 14:05
BILKA, liderul pietei de acoperisuri, a incheiat 2018 cu o cifra de afaceri de 501 milioane lei (108 milioane de euro), in crestere cu 27% fata de 2017, cand a inregistrat afaceri de 394 milioane lei. Businessul a crescut in 2018 cu 27%, in conditiile in care piata de acoperisuri a crescut cu putin sub 10%, potrivit datelor companiei.
”Cresterea inregistrata, anul trecut, este peste nivelul de crestere al pietei ceea ce inseamna ca acoperisul Bilka continua sa ia din cota de piata a celorlalte branduri prezente pe piata din Romania si cele din proximitate. Cresterea inregistrata vine pe fondul unui consum ridicat, al investitiilor companiei din ultimii ani, al dezvoltarii brandului pe o pozitie premium si nu in ultimul rand pe cresterea exporturilor. Sunt elementele care stau la baza strategiei noastre de business si indicatorii de performanta pe care ii contorizam permanent”, a declarat Horatiu Tepes, CEO Bilka.
Investitiile si exportul - factorii de crestere in 2019
Compania si-a propus pentru anul in curs, o evolutie a afacerilor la peste 600 milioane lei, in crestere cu 20% fata de nivelul raportat anul trecut. Estimarile se bazeaza in special pe extindere si investitii.
Anul acesta, compania isi continua strategia de crestere prin investitii continue pe toate palierele de business. In prezent are in desfasurare un plan de investitii pentru dezvoltarea diviziei de produse cu destinatie industrial. Acesta se ridica la 20 milioane de euro si are termen de finalizare 2020.
”Anul acesta continuam planul de investitii pentru dezvoltarea diviziei de industrial, plan care ajunge la 20 milioane de euro si se desfasoara in perioada 2017-2020. In prezent suntem in plin proces de renovarea a spatiilor de productie achizitionate la finalul lui 2017 si in paralel inaintam cu procedurile pentru achizitia de utilaje de productie necesare si cresterea echipei care va gestiona aceasta divizie. In acelasi timp continuam investitiile pentru cresterea capacitatii de productie si a gamei de produse pentru divizia de rezidential. Pentru aceasta divizie, pentru 2019 avem un buget de investitii de 5 milioane de euro care va fi utilizat pentru achizitia de noi utilaje de productie, cresterea spatiului de productie si depozitare, dar si cresterea parcului auto. Vom continua strategia noastra de crestere prin investitii, totusi, anul acesta analizam si ne gandim si la o posibila achizitie de companii din domenii conexe domeniului nostru de activitate”, a precizat Horatiu Tepes.
Exporturile in crestere cu 50%
Exporturile reprezinta o alta directie importanta de crestere pentru companie. Anul trecut Bilka a exportat sisteme complete pentru acoperisuri in valoare de 11 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.
”Sunt piete din Europa, in care putem ajunge lider de piata in urmatorii 5 ani. Potentialul de crestere pe care il vedem la export si faptul ca investitiile realizate in ultimii ani ne permit sa fim competititivi in toata Europa, ne fac sa accesam tot mai multe piete si sa ne uitam si spre alte continente. Si anul acesta dezvoltarea de noi piete de desfacere ramane unul dintre obiectivele noastre principale, impreuna cu consolidarea brandului in tarile pe care deja suntem prezenti. Ne propunem pentru finalul anului mentinerea cresterii afacerilor realizate din export de 50%”, a declarat Tepes.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
Ubitech
ness project
FRONTALE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
leviatan
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander