Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2020

Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2020
Analiza pietei de sisteme de invelitori pentru acoperisuri pe anul 2020
PDF, 4 pag A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 11 sep 2020
Sumar: click aici
Crestere de aproape 80% a vanzarilor de tigla metalica in ultimul deceniu
Piata locala a sistemelor de invelitoare pentru acoperisuri a ajuns la 237 milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 10,7% comparativ cu nivelul de 214 milioane de euro inregistrat au un an in urma, potrivit datelor Neomar Consulting. Sectorul a depasit cu aproape 30% perioada de varf din anul 2008, cand vanzarile totale din domeniu au cumulat 182,4 milioane de euro. Sistemele cu tigle metalice continua sa detina ponderea majoritara in cerere, cu o valoare de 158,7 milioane de euro in 2019 (+13%), consemnand o crestere peste media pietei generale, ceea ce indica faptul ca sectorul castiga tot mai multa cota de piata. Comparativ cu varful din 2008, vanzarile de tigla metalica sunt cu aproape 77% mai mari (89,9 milioane de euro in 2008), ceea ce indica avantul foarte mare pe care l-a avut acest sector de piata in Romania, in ultimul deceniu. Tigla ceramica a ajuns la o valoare de piata de 40,3 milioane de euro anul trecut (+8,6%), iar sectorul sistemelor de invelitoare din beton s-a situat la circa 25,35 milioane de euro in 2019. Din punct de vedere al volumelor, pe piata de acoperisuri s-au livrat, anul trecut, circa 45 milioane mp de produse.
Cea mai importanta contributie la evolutia remarcabila a pietei de acoperisuri in 2019 a reprezentat-o situatia macroeconomica deosebit de favorabila din 2019, cu precadere cresterea salariilor si relaxarea conditiilor de creditare. Acestea au generat venituri suplimentare pentru consumul populatiei in toate zonele tarii, sprijinind inclusiv achizitia unei case noi sau renovarea locuintei existente.
Pentru 2020, previziunile producatorilor de sisteme pentru acoperisuri sunt foarte diferite, osciland intre scaderi de pana la 15% si cresteri usoare, de unde rezulta un grad ridicat de incertitudine pe piata. Toate estimarile sunt, insa, rezervate si se pot schimba usor in functie de evolutia situatiei economice a tarii in contextul alegerilor din toamna, dar si a contextului epidemiologic, avand in vedere inmultirea cazurilor de coronavirus in ultimele saptamani.
Trendul ascendent pe care se inscria piata acoperisurilor, cu precadere pe segmentul tiglei metalice in ultimii ani si in primele luni din 2020, a fost intrerupt abrupt de decretarea starii de urgenta din martie, cu restrictiile impuse. Impactul pe care l-a avut perioada de lockdown asupra pietei de acoperisuri este dificil de estimat inca, dar cu siguranta acesta s-a facut vizibil asupra cererii provenite din sectorul rezidential, mai ales in ultimele doua saptamani din martie. Desi reducerea cererii a fost remarcata de majoritatea producatorilor, cei mai multi precizeaza ca trendul pozitiv a revenit in ultimele luni, unii dintre acestia indicand un volum al livrarilor peste cel din 2019 in luna august.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii active pe piata sistemelor pentru acoperisuri si invelitori.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
quadratum
viarom
FRONTALE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
noark
rigips
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander