Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Iunie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRASOV: Investitie de 12 milioane de euro in complexul Sanpetru Residence
BRASOV: Investitie de 12 milioane de euro in complexul Sanpetru Residence
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 13 Mar 2018 07:22
Sanpetru Residence, unul din cele mai mari proiecte rezidentiale aflate in dezvoltare in Brasov si imprejurimi, va ajunge in acest an la 800 de locuinte finalizate, dupa livrarea a aproape 200 de noi apartamente si case. Investitia totala in dezvoltarea proiectului va ajunge astfel la 12 milioane de euro, informeaza un comunicat al Coldwell Banker Alpin, ce reprezinta agentul exclusiv de vanzari pentru acest obiectiv rezidential.
Dezvoltarea proiectului (ce apartine antreprenorului Alin Grasu, din Brasov) va continua si in anii urmatori, pentru 2019 fiind planificata finalizarea unui centru multifunctional care sa reuneasca servicii bancare, spatii de alimentatie publica si cabinete medicale, in timp ce proiectul poate ajunge in viitor la un total de 1.400 de locuinte finalizate pana in 2022. Comunitatea din cadrul Sanpetru Residence numara in prezent peste 1.500 de locuitori.
„Brasovul trece printr-o efervescenta rezidentiala. Estimam ca 2017 a adus finalizarea a 2.100 de locuinte in Brasov si imprejurimi, unde cele mai intense zone de dezvoltare sunt Sanpetru si Cristian. Aproximativ 50% dintre apartamentele nou-dezvoltate se adreseaza segmentului «mass market», insa observam o crestere a cererii pe segmentul «middle market», pentru apartamente mai spatioase si cu un amplasament mai bun”, a declarat Razvan Calita, Managing Partner al Coldwell Banker Alpin, biroul local al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.
In acest moment, potrivit comunicatului, se mai afla la vanzare doar aproximativ 100 de apartamente finalizate in 2017, rata de absorbtie fiind estimata la aproximativ 95%. Preturile medii de vanzare au inregistrat anul trecut o crestere de aproximativ 5%, pana la 980 de euro pe metru patrat, iar pentru acest an este prognozata inca o crestere a preturilor de vanzare de aproximativ sapte procente, Brasovul urmand sa depaseasca astfel in premiera pragul de 1.000 de euro pe metrul patrat.
„Cresterea preturilor estimata in acest an vine ca urmare a majorarii costurilor de dezvoltare, de la preturile terenurilor la costurile fortei de munca din constructii, insa ritmul este, totusi, moderat, daca il comparam cu rata inflatiei si luam in calcul ca vorbim de o perioada de 12 luni. Inregistram si o cerere in crestere din partea mediului de business, in special din sectoarele industriale, IT si din domeniul auto, randamentul anual potential pe segmentul de inchirieri fiind de 6%-7% in euro, ceea ce face ca achizitionarea unui apartament sa fie atractiva si din punct de vedere investitional”, dupa cum explica Razvan Calita.
De altfel, circa 17% din locuintele cumparate in cadrul Sanpetru Residence sunt achizitionate in scop investitional, preturile locuintelor din cadrul proiectului plecand de la 23.500 de euro +5% TVA pentru o garsoniera cu 34 de metri patrati utili, de la 39.000 de euro plus 5% TVA pentru apartamente cu doua camere si o suprafata utila de 57 de metri patrati si de la 61.000 de euro pentru case cu o suprafata utila de 96 de metri patrati, dupa cum se mai precizeaza in comunicat.
Aproximativ 2.200 de locuinte se afla in acest moment in diferite etape de dezvoltare in Brasov si imprejurimi si ar urma sa fie livrate pe piata in acest an, subliniaza expertii de la Coldwell Banker Alpin.
***
Coldwell Banker Alpin este biroul local din Brasov al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania, compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential. Coldwell Banker Alpin este consultantul si agentul exclusiv de vanzare al Sanpetru Residence, Transilvania Residence, Doppel House Cristian, precum si al mai multor proiecte premium si de lux. Compania a intermediat anul trecut vanzarea a 260 de locuinte.
Totodata, Coldwell Banker Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara din Romania (dupa ultimele rezultate financiare oficiale) si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial. Pentru informatii suplimentare, www.cbimobiliare.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023