Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BRICO DEPOT: Renovarea camerei de baie aduce o crestere a gradului de confort
BRICO DEPOT: Renovarea camerei de baie aduce o crestere a gradului de confort
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2019 12:52
Un nou studiu despre obiceiurile si experientele din baie in Romania arata ca un roman isi petrece mai mult de 535 de zile din viata in baie. Sondajul a fost efectuat de Brico Depôt pe un esantion de 1.000 de romani, cu ocazia lansarii gamei de baie GoodHome orientate pe proiecte, pentru a evidentia cat de important este acest spatiu pentru locuinte si nivelul nostru de fericire, in ciuda faptului ca este adesea una din cele mai aglomerate si mai mici incaperi din casa - 74% din baile europene au sub 7 m².
Viata unei bai
Baile au diferite forme si dimensiuni, fie ca este vorba despre un spatiu compact, care trebuie sa indeplineasca o multitudine de functionalitati, fie o baie inchiriata pentru care exista limite privind posibilitatile de personalizare sau o baie suplimentara care a fost adaugata ulterior pentru a face fata unei familii mai numeroase. Cu atat de multe cerinte si roluri pe care trebuie sa le indeplineasca, chiar daca poate fi dificil, este important sa reusim sa cream un spatiu de baie potrivit in casa.
Baia este pentru unii romani un loc de evadare, 25% admitand ca s-au retras in baie de familie, partener sau copii pentru a avea parte de „liniste”, in timp ce, pentru altii, este locul pentru rasfat si ingrijire, o activitate care insumeaza 9 zile pe an intr-o baie obisnuita. Alte 17 zile pe an sunt petrecute pentru a citi e-mailuri, infrumusetare si chiar pentru a asculta muzica.
Acest spatiu comun creeaza si tensiuni, sotul/prietenul provocand majoritatea frustrarilor, conform declaratiilor a peste 32% dintre respondenti. 51% dintre participantii la studiu au declarat ca cel mai deranjant lucru in baie este parul lasat in orificiul de scurgere din dus/cada, in timp ce 49% nu suporta obiceiul de a nu inlocui rola de hartie igienica, iar 48% sunt frustrati din cauza altor membri ai gospodariei in ceea ce priveste cantitatile excesive de apa pe podea dupa dus/baie in cada.
Coreen Bain, Trading Director Brico Depôt Romania, a adaugat: „Desi nu este cea mai mare incapere din locuinta, este clar ca ne asteptam, totusi, ca baile sa functioneze ireprosabil. Studiul nostru arata ca 19% dintre noi suntem nemultumiti de configuratiile bailor noastre. In medie, in Romania, nu au fost aduse imbunatatiri acestui spatiu de mai bine de 5 ani. Credem ca oricine ar trebui sa aiba o locuinta de care sa fie mandru, iar noua abordare GoodHome pentru proiecte de baie este conceputa sa simplifice activitatea de renovare a bailor. Ne intelegem clientii si am lansat o gama de solutii si produse de baie simple, inovatoare si sustenabile, care rezolva problemele reale cu care se confrunta acestia, indiferent cat de mare sau mic este proiectul lor de baie, fiind toate disponibile la preturi scazute, foarte avantajoase.”
Studiul a aratat, de asemenea, ca baia este locul in care traim multe momente importante in viata, inclusiv conversatii intime (11%), vorbe de incurajare in fata oglinzii (24%), meditatie (22%). Respondentii si-au amintit, de asemenea, repere pretioase din viata de parinte, cum ar fi prima baie a copilului (24%), locul in care copilul a invatat sa faca la olita (14%) si chiar nasterea (1%).
Baia este, de obicei, una dintre cele mai aglomerate incaperi din locuinta, iar ora 7:00 momentul cel mai solicitant, in care familiile se confrunta cu agitatia de dimineata. 60 de ore pe an sunt, de asemenea, petrecute in baie pentru a ne pregati de culcare, ceea ce arata ca aceasta camera este prima si ultima oprire din zi. De la spalatul in dus, barbierit si samponat, barbatii petrec in medie 32 de minute in baie in fiecare zi, iar femeile petrec 38 de minute pentru pregatire si infrumusetare.
„Rasplata prin fericire” adusa de baie
Luand in calcul cat de multe activitati de zi cu zi se petrec in acest spatiu - de la cele de rutina, pana la crearea de amintiri pentru toata viata - nu este de mirare ca 86% dintre respondenti cred ca o baie frumoasa este esentiala pentru fericirea resimtita acasa. Pentru 84% dintre respondenti, renovarea baii a insemnat o imbunatatire evidenta a nivelului general de fericire legat de locuinta.
De fapt, legatura dintre locuinte si fericire a fost explorata recent in Raportul GoodHome realizat in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Fericirii. Raportul a implicat mai mult de 13.000 de oameni din Europa, precum si experti in psihologie si stiinte sociale, analizand impactul locuintelor asupra nivelului de fericire.
Meik Wiking, CEO la Institutul de Cercetare a Fericirii si autor al celei mai bine vandute carti The Little Book of Hygge, a comentat: „Raportul GoodHome a aratat ca locuintele noastre conteaza in proportie de pana la 15% in ceea ce priveste nivelul nostru general de fericire. Acest nou studiu a facut cercetari amanuntite pentru a demonstra impactul pe care il are baia asupra modului in care ne simtim in legatura cu locul pe care il numim acasa. Importanta baii este reconfirmata de «rasplata prin fericire» adusa pana si de cele mai mici imbunatatiri ale acestui spatiu, aproximativ o treime din romani afirmand ca modernizarea baii lor ar avea un impact mai mare asupra fericirii de acasa decat orice alt proiect de imbunatatire a locuintei.”
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere