Agenda Constructiilor
Marti, 07 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CBRE: 60% din volumul investitiilor imobiliare a fost efectuat in Bucuresti in 2019
CBRE: 60% din volumul investitiilor imobiliare a fost efectuat in Bucuresti in 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Dec 2019 13:53
CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara, a asistat grupul de firme Hexagon in vanzarea unui portofoliu compus din trei cladiri de birouri din Cluj-Napoca. Cu aceasta noua tranzactie, volumul investitiilor imobiliare se apropie de 200 milioane de euro in Cluj-Napoca, oras care se mentine astfel cel mai atractiv dupa Bucuresti in ceea ce priveste apetitul pentru spatii de birouri.
Cele trei cladiri de birouri vandute de Hexagon, Vivido Business Center, Advancity Business Center si Cube Office totalizeaza o suprafata inchiriabila de aproximativ 20.000 mp de birouri si gazduiesc chiriasi precum Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed sau Metro Systems si Natuu. Cladirile au fost achizitionate de Ideal Projects Services, intr-o tranzactie care a fost consiliata de CBR Romania si partenerul local Cristian Simon, QC Property.
„Dupa ce in primele noua luni din 2019, Cluj-Napoca s-a clasat alaturi de Bucuresti in topul celor mai atragatoare orase pentru investitiile imobiliare, avand aproape 30% din totalul tranzactiilor, in cel de-al patrulea trimestru al anului am semnat acordul pentru o noua tranzactie, care confirma lichiditatea ridicata din aceasta piata. Estimam ca volumul total al trazactiilor din Cluj-Napoca va atinge pragul de 200 de milioane de euro in acest an”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
Vanzarea celor trei cladiri ale grupului Hexagon reprezinta una dintre cele mai importante tranzactii din piata de birouri din Cluj-Napoca, alaturi de achizitia cladirii The Office pentru 129 milioane de euro si a Liberty Technology Park pentru aproximativ 35 milioane de euro.
In primele noua luni din 2019, Romania a atras un volum de investitii de 585 milioane de euro, dintre care 60% au fost in Bucuresti, 29% in Cluj-Napoca si 11% in alte orase secundare, potrivit datelor CBRE Research. La nivelul Europei Centrale si de Est, in primele trei trimestre, piata de investitii imobiliare a atins valoarea de 8,6 miliarde de euro in primele trei trimestre. Polonia s-a mentinut lider pe piata de investitii la nivel regional, cu o pondere de circa 50% din total, in timp ce Romania a avut o pondere stabila de 7%.
In ceea ce priveste produsele tranzactionate, in primele noua luni, piata de birouri au ramas in centrul atentiei, atragand 50% din investitii, fiind urmata de sectorul de retail cu 27% si de industrial, cu 9% din volumul tranzactionat, arata datele CBRE Research.
CBRE Romania si-a extins in aceasta toamna echipa locala de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar si a fost implicat in tranzactii de achizitii cu o valoare cumulata de peste doua miliarde de euro in Europa Centrala si de Est.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere