Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Hentza intocmeste documentatia pentru facilitatea park and ride de la Aeroport
CLUJ: Hentza intocmeste documentatia pentru facilitatea park and ride de la Aeroport
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 10 Sep 2019 16:52
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat contractul de prestare a serviciilor de elaborare a documentatiilor tehnico-economice si de asistenta tehnica aferente obiectivului de investitie „park and ride”.
Finantata din bugetul Consiliului Judetean, aceasta facilitate ce urmeaza a fi construita in proximitatea Aeroportului International ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca are drept principal obiectiv descongestionarea traficului si stimularea mobilitatii din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport public in comun, in locul autovehiculelor personale.
Alin Tise, Presedintele Consiliului Judetean Cluj apreciaza ca obiectivul de tip „park and ride” de la intrarea in Cluj-Napoca e o investitie ce va genera beneficii multiple, atat pentru clujeni cat si pentru cei ce viziteaza sau tranziteaza Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid si mai usor.
Contractul semnat marti de Presedintele Consiliului Judetean vizeaza elaborarea studiului de fezabilitate aferent investitiei, a documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire si a celei tehnice de executie, respectiv asigurarea asistentei tehnice.
„Este unul din proiectele mele de suflet. Imi doresc foarte mult sa asiguram infrastructura necesara prin care locuitorii judetului Cluj sa beneficieze de multiple oportunitati de mobilitate, in conditii optime”, a declarat initiatorul proiectului, vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Minzat.
Documentatia ce va trebui realizata de societatea cu care s-a semnat contractul va fi predata Consiliului Judetean in urmatoarele luni, dupa cum urmeaza: studiul de fezabilitate pana la 1 decembrie 2019, documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire pana cel tarziu in 20 decembrie a.c., in timp ce documentatie tehnica de executie va trebui predata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2020. In ceea ce priveste componenta de asistenta tehnica, aceasta va trebui asigurata pana la data de 10 martie 2022.
Societatea declarata castigatoare in urma desfasurarii procedurii de atribuire a acestui contract de servicii este firma Hentza Business SRL, pretul convenit pentru indeplinirea contractului fiind de 830 000 lei, fara TVA.
Parcari de tip ,,park&ride” functioneaza deja cu succes in numeroase orase din Europa. Situate la intrarile in orase, acestea le permit soferilor din alte localitati sa isi parcheze autovehiculele si sa foloseasca pentru a ajunge in zona centrala transportul in comun. In acest fel, se contribuie semnificativ la decongestionarea traficului prin reducerea numarului de autovehicule care circula in interiorul localitatii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere