Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CNI: Investitii de 24 milioane lei au fost initiate recent in localitatea Sucevita
CNI: Investitii de 24 milioane lei au fost initiate recent in localitatea Sucevita
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2019 11:15
Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat la Sucevita, trei contracte in valoare de 14 milioane lei pentru realizarea a 3 obiective de investitii prin Compania Nationala de Investitii (CNI).
Doua dintre contracte vizeaza construirea de centre culturale tip CNI si anume cladiri moderne, cu o suprafata de aproximativ 2.000 de mp, dotate cu multimedia si sonorizare, mobilier si dotari specifice pentru oficiu. Centrele vor avea:
- o sala de spectacole cu o capacitate de 250 de locuri (70 de locuri in gradene amovibile), sala de conferinte, sali pentru activitati diverse (cercuri), birouri administrative, biblioteca, grupuri sanitare si terasa la nivelul trei.
Un alt contract semnat astazi are in vedere construirea primei sali de educatie fizica scolara la Scoala "Luca Arbore", din satul Arbore. Sala de 415 mp se adreseaza uzului didactic si va cuprinde:
- suprafata de joc de 9m x 18m, cabinet medical, depozit de materiale sportive, cabinet profesor si grup sanitar profesor, 2 vestiare pentru baieti si 2 pentru fete, prevazute cu dusuri si grupuri sanitare.
''Ii rog pe antreprenori sa se incadreze in termenul asumat prin contract. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Compania Nationala de Investitii sunt parteneri corecti. Noi vom face toate platile la timp si acelasi lucru il solicit si celor cu care lucram. Si-au asumat un grafic de lucrari si ii rog sa se incadreze in termenele stabilite. Eu le promit ca ministerul si compania isi vor onora obligatiile de plata la virgula'', a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Vizita in judet a continuat la Manastirea Putna, acolo unde viceprim-ministrul Daniel Suciu a participat la predarea Centrului Cultural Mitropolit Iacob Putneanul, lucrare in valoare de 13.755.958 lei, realizata tot prin CNI.
“Suntem extrem de mandri ca astazi putem contribui, prin intermediul investitiilor realizate de Guvernul Romaniei, la pastrarea identitatii noastre culturale si religioase si sunt convins ca pe taramul lui Stefan cel Mare se va scrie in continuare istorie. Este singurul centru pentru reconditionarea broderiilor ecumenice, unic in Romania, dotat cu aparatura de ultima generatie”.
Centrul cultural ofera cadrul necesar redeschiderii atelierelor traditionale romanesti, ce vor functiona ca scoala de creatie pentru specializarea, perfectionarea si imbogatirea experientei plastice traditionale a artistilor implicati, contribuind la imbunatatirea activitatii socio-culturale a comunei si la crearea de noi locuri de munca.
Daniel Suciu a verificat, de asemenea, stadiul lucarilor de la Manastirea Sucevita, monument istoric ce va fi consolidat si reabilitat prin CNI, contract in valoare de aproximativ 10 milioane de lei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelC4E FORUMALLBIMCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere