Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Complexul Energetic Oltenia raporteaza pierderi de 250 milioane euro in 2018
Complexul Energetic Oltenia raporteaza pierderi de 250 milioane euro in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Iun 2019 13:28
Raportul administratorilor CEO releva o pierdere de 1,169 miliarde de lei in anul calendaristic 2018. S-au facut incasari de 2,99 miliarde de lei si cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutam de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. In conditiile in care Statul Roman, reprezentat de Ministerul Energiei, detine 77,15% din actiuni si numeste majoritatea membrilor Consiliului de Administratie al CEO, avem de-a face cu o gaura neagra uriasa pentru economia Romaniei. Singura solutie de „redresare” prezentata public se refera la disponibilizarea a 200 de angajati din cei 13.000 ai CEO.
Avand in vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, capusarea CEO si faptul ca exista informatii tot mai clar conturate ca aceasta companie a fost transformata intr-un sat de vacanta pentru clientela de partid a PSD - ALDE, PMP va cere, in Parlament, infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru a se vedea cum au reusit „baietii destepti” sa transforme CEO intr-o vaca de muls pentru actuala putere.
PMP ii cere Premierului Dancila sa il demita pe Anton Anton din functia de ministru al Energiei. Acest subaltern al lui Calin Popescu Tariceanu a sustinut un management clar incompetent si a incercat sa ascunda publicului cifrele dezastrului de proportii de la Compania Energetica Oltenia (CEO).
PMP condamna politicile publice ale Guvernului PSD - ALDE, care, in ultimii trei ani, a incercat, cu buna stiinta, sa distruga orice sansa a Romaniei de a-si asigura independenta energetica. Prin legi aberante au fost goniti investitorii care ar fi vrut sa exploateze gazele din Marea Neagra; prin OUG 114, s-a pus o presiune uriasa pe firmele din Energie cu capital de stat, care ar putea duce la pierderea a 30% dn cifra de afaceri; Guvernul a invitat calul troian al Chinei sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda; s-a inregistrat o crestere record a importurilor de gaze naturale din Rusia.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
theda mar
leviatan
MAKITA
rigips
concelex
ness project
viarom
strabag nivel 1
noark
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander