Agenda Constructiilor
Joi, 20 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DICO & TIGANAS: Semnare contract de proiectare a Salii Polivalente din Brasov
DICO & TIGANAS: Semnare contract de proiectare a Salii Polivalente din Brasov
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 26 Apr 2019 07:51
Primaria municipiului Brasov anunta, printr-un comunicat, ca la data de 25 aprilie 2019 primarul George Scripcaru a semnat contractul privind proiectarea salii polivalente cu reprezentantii Biroului de Proiectare Dico si Tiganas. In cadrul acestui contract va fi realizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic pentru construirea „Complexului Multifunctional - Sala Polivalenta Brasov”. Contractul cu proiectantii, finantat din bugetul local, are o valoare de 3,25 milioane de lei (fara TVA) si un termen de noua luni pentru elaborarea SF si PT.
„Ne bucuram foarte mult ca avem oportunitatea realizarii acestui proiect, mai ales pentru ca avem la dispozitie un spatiu generos, foarte bine ales, in care trebuie sa proiectam o infrastructura mai ampla decat o simpla sala. In urmatoarele zile vom avea discutii tehnice pe marginea temei de proiectare, iar in aproximativ 5 saptamani ne propunem sa va prezentam primul concept, pe care sa il discutam, iar pe baza lui sa putem dezvolta studiul de fezabilitate”, a precizat arhitectul Serban Tiganas.
„Este foarte important pentru noi ca firma de proiectare are multa experienta in domeniul infrastructurii sportive, astfel incat stie de la inceput cu ce probleme este posibil sa ne confruntam si care sunt solutiile optime pentru a avea cel mai bun proiect pentru aceasta sala. Proiectantul trebuie sa aiba in vedere ca aceasta sala va trebui sa asigure conditiile necesare pentru desfasurarea de competitii sportive la nivel international, dar si sa fie indeajuns de flexibila, astfel incat sa putem organiza concerte sau alte evenimente culturale. Astazi, pe langa semnarea contractului, am avut deja o discutie aplicata pe ceea ce inseamna pregatirea proiectului, plecand de la necesitatea unei proiectari care sa asigure omologarea salii pentru mai multe sporturi la un nivel cat mai inalt, pana la solutii alternative pentru asigurarea utilitatilor necesare. S-a discutat inclusiv despre posibilitatea instalarii unor pompe de caldura si a panourilor fotovoltaice). Am stabilit etapele si am discutat, inclusiv, despre celelalte proiecte pe care le avem in zona, Park & Ride-ul, drumul de legatura spre Poiana Brasov, modernizarea strazii Cucului. Conform discutiilor, anul viitor, pe vremea asta, vom fi in faza de licitatie a lucrarilor. In paralel, vom demara si discutiile legate de modernizarea celorlalte baze sportive, cum sunt cele de la stadioanele Carpati sau Metrom si vom continua discutiile pentru stadionul Tineretului”, a declarat primarul George Scripcaru.
La finalul intalnirii, inginerul Stefan Dico, managerul general al companiei de proiectare, a precizat: „A fost o discutie constructiva, in care am lamurit deja cateva aspecte legate de modul in care se va gandi acest proiect. Astfel, am stabilit ca vom avea inca o sala de antrenament, care va fi prevazuta cu o tribuna de aproximativ 1.000 de locuri, unde se vor putea desfasura si competitii de un anumit nivel, cum vor fi gandite tribunele din sala mare, am discutat si despre spatiile exterioare si spatiile anexa, inclusiv cele de alimentatie publica. Am prezentat si termenele de livrare pentru fiecare documentatie in parte si speram, in functie si de perioada necesara pentru obtinerea avizelor, ca pana la sfarsitul anului sa avem autorizatie de construire. In ceea ce priveste omologarea salii pentru competitiile sportive care se vor desfasura aici, vom avea consultari cu federatiile sportive, astfel incat partea de proiectare sa respecte toate standardele valabile la nivelul fiecarui sport in parte”.
Pentru a vizualiza comunicatul in format complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelghid_proiectareACADallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere