Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ESOP: Crestere a numarului de contracte de pre-inchiriere pentru spatiile de birouri
ESOP: Crestere a numarului de contracte de pre-inchiriere pentru spatiile de birouri
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2019 14:05
Companiile care au angajati in domeniile IT&C, BPO si SCC au semnat contracte pentru 42% din totalul tranzactiilor de inchiriere, pre-inchiriere si extindere de spatii de birouri din Capitala. Pe locul doi ca pondere se afla domeniul manufacturier si industrial, cu 11% iar pe locul trei domeniul medical, cu 10% din totalul tranzactiilor.
„Cererea este in continuare impartita, sunt atractive atat parcurile mari de business, care se construiesc in etape si care asigura numeroase facilitati angajatilor, cat si cladirile boutique, cu finisaje premium, din zonele ultracentrale, cu acces usor. Confortul angajatilor conteaza din ce in ce mai mult in luarea deciziei de mutare a sediului si managementul companiilor tine cont de sugestiile venite de la membrii echipei in privinta locatiei, a dotarilor si a facilitatilor oferite de cladiri”, afirma Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
In ce proiecte de birouri s-au tranzactionat spatii in T2 2019
n ultimele trei luni, printre cladirile de birouri alese de firmele din IT&C, BPO si SCC se afla Expo Business Park 1, Dacia BC, Hermes Business Campus C, Dacia 1, Campus 6, Berlin Sema Parc, Art Business Center, One Victoriei. Companiile din domeniul Manufactura si Industrial, al doilea ca pondere, s-au orientat catre proiectele City Gate, The Bridge 3, Green Gate, Bookcase, iar companiile din domeniul medical si farmaceutic, al treilea ca pondere, au optat pentru cladirile de birouri existente sau aflate in constructie Mihalache BC, Equilibrium, Expo Business Park, Caramfil 59.
„Pre-inchirierile de spatii de birouri cumuleaza 17.052 mp, aproape 30% din suprafata totala pentru care au fost semnate contracte de relocari (inchirieri, pre-inchirieri si extinderi) in trimestrul doi din acest an.
Si in perioada urmatoare vom asista la un numar mare de contracte de pre-inchiriere, datorita ofertei generoase aflate in pipeline, cu multe proiecte mari, de clasa A in stadii avansate de constructie”, considera Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
In ultimele trei luni, ESOP Consulting a intermediat tranzactii de birouri in cladiri de top precum Expo Business Park, Berlin Sema Parc, City Gate, One Victoriei, Hermes Business Campus C. Printre companiile asistate la inchirierea sau pre-inchirierea unor spatii de birouri de catre ESOP se afla MedLife (2.298 mp), Scoala Waldorf (2.500 mp), Gopet Romania (1.664 mp), Owzones (874 mp), Playwing, (441 mp), Trattoria Verdi (370 mp).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere