Agenda Constructiilor
Sambata, 17 Noiembrie 2018
SAMSUNG WIND-FREE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GIURGIU: Parcul Fabricii de Zahar va fi revitalizat printr-un demers arhitectural
GIURGIU: Parcul Fabricii de Zahar va fi revitalizat printr-un demers arhitectural
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Mai 2018 06:52
In perioada martie - noiembrie 2018, AICI Studio de Arhitectura SRL-D implementeaza proiectul cultural „Parcul Fabricii de Zahar - recuperari participative comunitare prin modelare parametrica“, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National in cadrul apelului programelor, proiectelor si actiunilor culturale sesiunea I/2018, aria tematica Interventie culturala.
Scopul proiectului este reactivarea Parcului Fabricii de Zahar din zona istorica a Mun. Giurgiu. Studiourile de arhitectura AICI (Bucuresti) si BASICS (Madrid), in parteneriat cu Primaria Mun. Giurgiu si Kronospan, organizeaza un atelier pentru ridicarea unei constructii destinate comunitatii. Pentru a fi in acord cu realitatea si nevoile cartierului, echipa de proiect desfasoara in prezent o ancheta sociala in proximitatea parcului. Rezultatele acesteia urmeaza a fi dezbatute in perioada 4 -11 iulie 2018, in cadrul unei intalniri cu locuitorii si autoritatile locale. Tot atunci, va fi prezentat designul constructiei ce urmeaza a fi amplasata in incinta parcului in luna septembrie. Membrii comunitatii vor fi implicati in realizarea constructiei, astfel incat apartenenta acesteia sa fie transferata treptat catre locuitorii cartierului, iar rezultatul sa fie o insertie acceptata si dorita.
Proiectul isi propune sa atraga atentia asupra necesitatii studiului preliminar in modelarea spatiilor publice si a folosirii instrumentelor digitale si de analiza pentru facilitarea executiei.
Revitalizarea si modernizarea parcului va servi nu numai celor catorva zeci de familii din locuintele adiacente, ci si comunitatii extinse din oras, intrucat reprezinta singurul spatiu verde din cartier. Parcul Fabricii de Zahar va deveni astfel loc de socializare si manifestari culturale pentru locuitorii zonei. Proiectul va ajuta la intarirea legaturilor din cartier si va inlesni comunicarea dintre autoritati si populatia orasului, oferind un cadru favorabil pentru identificarea nevoilor comune si formarea grupurilor de implicare civica.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AutoCAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 138 (Octombrie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023