Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GUVERN: Investitie de 202 milioane lei pentru Amenajarea complexa a raului Barzava
GUVERN: Investitie de 202 milioane lei pentru Amenajarea complexa a raului Barzava
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Apr 2019 09:23
In cadrul unei sedinte a Guvernului a fost adoptata, la initiativa Ministerului Apelor si Padurilor, hotararea privind aprobarea obiectivului de investitii „Amenajare complexa rau Barzava si afluenti pe sectorul Bocsa-Gataia-Denta, judetul Caras-Severin si judetul Timis”, precum si a caracteristicilor principale si a indicatorilor tehnico-economici aferenti acestuia.
Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este 202 milioane lei iar durata totala de realizare este de 36 luni. Aprobarea acestui obiectiv de investitii va conduce la reabilitarea si cresterea capacitatii polderului Ghertenis dar si la asigurarea liniei de aparare Barzava si afluenti, pe sectorul Bocsa-Gataia-Denta, pe o lungime de 61,39 kilometri. Sectorul vizat de prezenta investitie se afla localizat pe sectorul inferior al raului Barzava, din aval de localitatea Bocsa pana in aval de localitatea Gataia si intravilanul localitatii Denta.
Proiectul vizeaza trei zone cu risc potential de inundatii: raul Barzava - aval confluenta Barzavita, pe o lungime de 98.3 km, raul Vornic - aval localitatea Ramna, pe o lungime de 5.1 km, raul Fizes - aval localitatea Doclin, pe o lungime de 19.4 km.
Aria de interventie a proiectului acopera orasul Gataia, comunele Denta, Birda (din judetul Timis) dar si orasul Bocsa, comunele Ramna, Berzovia, Doclin, Maureni (din judetul Caras Severin), aflate partea de amonte a sectorului inferior, intre Bocsa si Gataia (si intravilan Denta).
Mentionam ca obiectivul de investitii are o importanta deosebita pentru reducerea riscurilor la inundatii, iar realizarea lucrarilor hidrotehnice pentru amenajarea rau Barzava si afluenti pe sectorul Bocsa-Gataia-Denta sunt in conformitate cu practicile si politicile nationale si europene.
Finantarea obiectivului de investitii „Amenajare complexa rau Barzava si afluenti pe sectorul Bocsa-Gataia-Denta, judetul Caras-Severin si judetul Timis” se realizeaza din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apelor si Padurilor, din veniturile proprii ale Administratiei Nationale „Apele Romane”, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023