Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HeidelbergCement ajuta la redeschiderea sectiei de pediatrie a Spitalului Pucioasa
HeidelbergCement ajuta la redeschiderea sectiei de pediatrie a Spitalului Pucioasa
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 05 Mar 2019 21:34
HeidelbergCement Romania redeschide sectia de pediatrie a Spitalului Orasenesc Pucioasa, ajutand la facilitarea accesului la servicii medicale pentru peste 6.000 de copii, informeaza un comunicat al companiei.
HeidelbergCement Romania isi continua angajamentul de sustenabilitate fata de comunitatile in care opereaza, printr-o investitie de peste 240.000 de lei in Spitalul Orasenesc Pucioasa, in vederea redeschiderii sectiei de pediatrie. Aceasta nu mai este functionala inca din anul 2015, cei doi medici specialisti, precum si asistentii medicali de specialitate fiind, momentan, detasati la alte sectii. Astfel, se vor asigura servicii medicale aproape de casa pentru copiii din Pucioasa, Fieni si comunele arondate.
Spitalul Orasenesc Pucioasa deserveste o populatie de 60.000 de locuitori, atat din Pucioasa, cat si din Fieni si din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre acestia sunt copii. In prezent, cei mici si parintii lor sunt nevoiti sa se prezinte la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, timpul de asteptare, precum si distanta fata de casa fiind un impediment major in rezolvarea completa si corecta a problemelor medicale.
„Redeschiderea sectiei de pediatrie inseamna, pentru comunitatea noastra, acces facil pentru fiecare copil la servicii medicale la cele mai inalte standarde. Pana in anul 2015, cand am fost nevoiti sa inchidem sectia, cele 25 de paturi existente erau in permanenta neincapatoare, ajungandu-se la peste 1.200 de internari pe an, dintre care 85% urgente medicale. Cu totii suntem, asadar, extrem de fericiti ca vom putea, in curand, ajuta parintii si copiii acestora sa aiba parte de cele mai bune ingrijiri, cat mai aproape de casa”, a declarat ing. Constantin Emilian Ana, primar al orasului Pucioasa.
In acest moment, in cadrul unitatii spitalicesti, functioneaza 13 sectii si compartimente, dintre care trei cu profil chirurgical, un ambulatoriu integrat spitalului, laborator de analize medicale, laborator de imagistica si explorari functionale, compartiment de primire urgente, compartiment de anestezie si terapie intensiva, precum si farmacie, cantina si spalatorie proprie.
„Spitalul nostru este acreditat ANMCS cu nivelul cel mai inalt, iar anul 2020 reprezinta un an in care vom avea nevoie de sustinere si fonduri semnificative, pentru a putea ajunge sa avem oferte cat mai diversificate de servicii medicale, astfel incat sa raspundem nevoilor populatiei din zona. Sprijinul primit din partea HeidelbergCement Romania este un prim pas pentru indeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru noi, redeschiderea sectiei de pediatrie, ceea ce ne va permite sa oferim familiilor din apropiere cel mai bun tratament, prompt si cat mai simplu din punct de vedere logistic”, a explicat Adriana Ancuta, manager al Spitalului Orasenesc Pucioasa.
Intreaga suma va fi investita in amenajarea compartimentului de pediatrie, conform cerintelor igienico-sanitare prevazute de lege, pentru a fi posibila reluarea activitatii.
Imbunatatirea accesului la servicii de asistenta medicala de calitate este esentiala pentru functionarea adecvata a unei societati durabile, de aceea HeidelbergCement Romania, in calitate de Partener Platinum la Ambasada Sustenabilitatii din Romania, impreuna cu alte companii si organizatii non-guvernamentale, isi propune sa atinga, pana in 2030, tintele formulate de Organizatia Natiunilor Unite in acest domeniu.
„Ne bucuram foarte mult ca suntem parte din acest proiect prin care contribuim concret la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor din comunitatile in care si noi activam. Prin acest demers sustinem, promovam si implementam Obiectivul 3: Sanatate si Bunastare, parte dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite”, a completat Florian Aldea, director general al HeidelbergCement Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
FRONTALE
hidroplasto
hilti
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
viarom
Acvatot 2019
leviatan
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere