Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HeidelbergCement: Start pentru o cariera BETON, nou proiect de educatie nonformala
HeidelbergCement: Start pentru o cariera BETON, nou proiect de educatie nonformala
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 10 Apr 2019 17:05
HeidelbergCement Romania si Fundatia LEADERS pregatesc o serie de cursuri intensive de educatie nonformala pentru tinerii liceeni, informeaza un comunicat al corporatiei producatoare de ciment, betoane si agregate, dat publicitatii la 10 aprilie 2019.
HeidelbergCement Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din tara, impreuna cu Fundatia LEADERS, organizatie care formeaza si sustine lideri responsabili, au demarat anul acesta programul „Start pentru o cariera BETON”, un nou proiect de educatie nonformala, dedicat tinerilor aflati la inceput de parcurs profesional.
In luna martie 2019, caravana „Start pentru o cariera BETON” a ajuns in judetele Hunedoara, Dambovita si Neamt, initiatorii programului avand ocazia sa interactioneze direct cu peste 1.300 de tineri aflati in ultimii ani de liceu. Cei interesati s-au putut inscrie in proiect pana la data de 6 aprilie, 75 dintre ei urmand sa ia parte la cursurile de educatie nonformala sustinute de specialistii LEADERS. In perioada urmatoare, va avea loc procesul de selectie a celor 25 de elevi din fiecare judet, iar cursurile se vor desfasura in intervalul 15 aprilie - 22 mai 2019.
„Am intalnit elevi din Hunedoara, Deva, Simeria, Ilia, Bicaz, Piatra Neamt, Targoviste, Fieni si Pucioasa si am fost primiti cu extrem de mult entuziasm si cu multa curiozitate. Ni s-a confirmat si de aceasta data nevoia de educatie nonformala, mai ales in anii care preced momentul alegerii unei cariere, asa cum sunt clasele a XI-a si a XII-a. Ne-am bucura foarte mult sa ii regasim printre cursanti in perioada urmatoare”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Project Manager, Fundatia LEADERS.
O oportunitate unica de dezvoltare personala pentru 75 de tineri
Proiectul „Start pentru o cariera BETON” isi propune sa ofere doua zile de cursuri intensive de educatie nonformala pentru cei 75 de tineri din Bicaz, Deva, Fieni, dar si din localitatile invecinate. Cursurile vor fi tinute de specialistii de la Fundatia LEADERS si vor avea loc in lunile aprilie si mai, in cadrul fabricilor HeidelbergCement, participantii avand ocazia sa interactioneze cu un potential angajator si sa beneficieze de facilitarea accesului in cadrul procesului de selectie pentru cea de-a IV-a editie a Scolii de Ucenicie HeidelbergCement.
„Ne dorim sa pregatim generatii tot mai puternice de profesionisti care, indiferent de domeniul in care vor activa, au nevoie sa detina abilitati de buna comunicare in echipa, sa poata intelege si valorifica oportunitatile profesionale care apar si sa isi exploreze zi de zi adevaratul potential. Prin proiectul «Start pentru o cariera BETON» ne propunem sa le oferim 14 ore de invatare intensiva, prin teorie, dar si prin practica, astfel incat sa aducem o contributie reala si semnificativa la imbunatatirea pietei muncii in domeniul in care activam - si nu numai”, a precizat, la randul sau, Dumitru Pascu, directorul de resurse umane al HeidelbergCement Romania.
Proiectul are in spate peste 18 ani de experienta ai Fundatiei LEADERS, timp in care le-au trecut pragul peste 7.000 de absolventi liceeni din peste 60 de comunitati, fiind implicate mai bine de 100 de unitati de invatamant.
„Misiunea LEADERS este de a dezvolta lideri la toate nivelurile. Facem acest lucru de peste 18 ani si ne bucuram ca in 2019 dezvoltam, impreuna cu HeidelbergCement, proiectul «Start pentru o cariera BETON». In cadrul acestuia, avem ocazia de a identifica si ajuta la dezvoltarea unor tineri responsabili, cu potential, care acum se afla intr-un moment-cheie din viata lor, la finalul liceului, momentul marilor alegeri”, a concluzionat Beatrice Alexandrescu.
 
man and machineTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
hilti
BALTIC
rigips
theda mar
BMI_Icopal
FRONTALE
MAKITA
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023