Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Holcim Romania a semnat contractul pentru achizitia Somaco
Holcim Romania a semnat contractul pentru achizitia Somaco
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2019 12:11
Holcim Romania si Oresa au semnat contractul pentru achizitia a 100% din actiunile Somaco Grup Prefabricate. Achizitia este supusa aprobarilor din partea autoritatii de concurenta din Romania.
Astfel, Holcim Romania, parte a grupului LafargeHolcim, intentioneaza sa isi diversifice portofoliul de materiale de constructii prin achizitia Somaco, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata autohtona, specializat in prefabricate din beton si BCA (beton celular autoclavizat).
”Holcim Romania investeste constant in dezvoltarea produselor si solutiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre - Construim pentru viitor 2022. In acest caz, ne propunem sa achizitionam Somaco, o afacere de succes, cu experienta si traditie pe piata materialelor de constructii locala. Ne dorim sa ii intampinam in familia LafargeHolcim si, impreuna, sa ajutam Romania sa construiasca mai bine prin livrarea de solutii durabile si diverse, menite sa raspunda nevoilor reale ale clientilor nostri”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim Romania.
Somaco opereaza cinci fabrici de materiale prefabricate din beton in Teius, Timisoara, Targoviste, Buzau, si Roman, precum si o fabrica destinata productiei de BCA (beton celular autoclavizat) in Adjud. Compania are un portofoliu puternic de solutii prefabricate pentru structuri cladiri industriale destinate activitatilor de productie, logistica si comerciale, precum si solutii prefabricate pentru constructii infrastructura (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apa si canalizare. Somaco a raportat o cifra de afaceri consolidata in valoare de aproximativ 56 milioane EUR in 2018 si are aproximativ 750 de angajati.
Firma Somaco a fost dezvoltata in urma investitiilor incepute in 2008 de catre compania de investitii Oresa, care a achizitionat cele sase fabrici in mai multe etape si a derulat un program ambitios de echipare, de modernizare tehnologica si de crestere a capacitatii si calitatii productiei.
”Suntem mandri de modul in care am reusit, in parteneriat cu echipa de management, sa crestem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea in portofoliul nostru, recunoscut acum ca un furnizor de top in solutii prefabricate din beton si un partener de incredere pentru marile firme de constructii din Romania”, a adaugat Cornel Marian, Partner Oresa.
„Oresa ne-a facilitat accesul la finantare pentru investitii in tehnologie si in oameni, precum si accesul la expertiza de business specifica industriei. A incurajat o cultura sanatoasa bazata pe antreprenoriat, profesionalism si grija pentru client. Intrarea Somaco in grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinara pentru echipa, pentru accelerarea dezvoltarii business-ului Somaco si lansarea unor produse si solutii prefabricate inovatoare in Romania”, a adaugat Sorin Miron, CEO Somaco.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulgamma_2021ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
hilti
hidroplasto
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere