Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - HUNEDOARA: Finantare de 20 milioane euro pentru modernizare transport local
HUNEDOARA: Finantare de 20 milioane euro pentru modernizare transport local
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iun 2019 15:51
Doua noi contracte de finan.are prin Regio - Programul Operational Regional (Regio- POR) 2014-2020, care prevad investitii in valoare totala de aproape 20 de milioane de euro pentru modernizarea transportului public in municipiul Hunedoara, au fost semnate la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest din Timisoara.
Contractele semnate de domnul Dan BOBOUTANU, primarul municipiului Hunedoara, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest, se refera la:
- „Modernizarea transportului in Municipiul Hunedoara, prin investitii in transportul public ecologic - Coridorul Central”;
- „Modernizarea transportului in Municipiul Hunedoara, prin investitii in transportul public ecologic - Coridorul de Est”.
Proiectele au ca obiectiv eficientizarea transportului public de calatori si imbunatatirea conditiilor pentru utilizarea mijloacelor alternative, nemotorizate, de transport, pentru reducerea deplasarilor cu autoturismul personal si a emisiilor de CO2.
In acest scop, vor fi achizitionate si introduse in transport 13 autobuze hibrid tip plug-in, vor fi implementate sisteme de e-ticketing si de management al traficului (sistem de supraveghere video CCTV, sistem de management al flotei de transport public, echipamente de semaforizare, sistem de comunicatie fibra optica - canalizatie electrica, centru de control trafic).
De asemenea, proiectele prevad amenajarea de piste pentru biciclisti si implementarea unui sistem de bike-sharing, modernizarea trotuarelor pe traseele cuprinse in proiect, cu amplasarea de sisteme de siguranta care sa impiedice accesul auto pe spatiile pietonale si alte lucrari de infrastructura (carosabil, statii de autobuz/ bike-sharing, spatii verzi, constructie autobaza etc.). Tinta este dezvoltarea mobilitatii urbane bazate pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare si un transport public de inalta calitate si eficienta.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023