Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ILFOV: Lansare licitatie pentru proiectarea primei faze a Magurele Science Park
ILFOV: Lansare licitatie pentru proiectarea primei faze a Magurele Science Park
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 02 Aug 2019 19:48
Universitatea din Bucuresti si Politehnica Bucuresti au devenit membre in Asociatia Magurele Science Park. Astfel, cele doua prestigioase institutii sunt primele care maresc echipa de decizie pentru cel mai ambitios proiect stiintific din tara. Consiliul Judetean Ilfov, Primaria Magurele si Institutul National de Fizica, membri fondatori ai asociatiei, alaturi de Universitatea Bucuresti si Universitatea Politehnica, se vor implica direct in dezvoltarea proiectului.
Magurele Science Park este cel mai indraznet proiect al Consiliului Judetean, care va pune Ilfovul pe harta lumii in ceea ce priveste economia inovativa. Este vorba despre o platforma de transfer tehnologic care va face legatura dintre cercetare si inovare cu mediul de business. Mai exact - MSP va fi un complex de afaceri, care va cuprinde spatii de birouri, spatii de proiectare si productie, un centru de excelenta in sanatate cu accent pe cancer si boli cardio-vasculare, un centru de conferinte si chiar si un muzeu al viitorului.
,,Mi-as fi dorit sa fie partener si Bucurestiul si Guvernul si am facut aceasta solicitare. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca Magurele Science Park are o insemnatate regionala, nationala si internationala", a subliniat Marian Petrache importanta unor noi colaborari. Presedintele Consilului Judetean Ilfov a venit cu inca doua vesti bune. MSP va mai face doi pasi hotarati: ,,In cel mult 7-8 zile scoatem la licitatie proiectarea pentru prima faza a parcului stiintific, pentru cele 5 hectare care vor intra in constructie. Si, tot intr-o saptamana, obtinem titlul de parc stiintific".
Cine va lucra in acest proiect? Cercetatori de top din lume, medici, ingineri, imagisti, oameni de afaceri. Si, ca sa dezvolte apetitul celor care se gandesc sa faca pasul spre aceasta echipa, incepand din septembrie, oamenii de stiinta de la “Laserul de la Magurele” si de la Institutul de Fizica Nucleara organizeaza lectii de informare pentru oricine este interesat de domeniu.
In toamna va avea loc a doua sesiune de cursuri. Este gratuita si este formata din 12 lectii de informare stiintifica care se vor desfasura in perioada 15 septembrie - 15 decembrie.
 
COVID-19allbimAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere