Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOTECA: 100 de proiecte imobiliare importante se afla in constructie in Bucuresti
IMOTECA: 100 de proiecte imobiliare importante se afla in constructie in Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Sep 2019 15:34
Apartamente boutique castiga tot mai mult din cota de piata. Numai in portofoliul companiei Imoteca The Residential Experts 70% dintre proiecte sunt apartamente boutique, in conditiile in care in anii trecuti procentul nu depasea 20%. Dezvoltatorii isi regandesc modelul de business mizand pe locuinte de calitate, unice, in locatii bune din oras.
Se construieste mai mult decat in anii trecuti, iar oferta de locuinte se schimba cu unitati mai scumpe, dar in zone bune, realizate cu materiale de calitate. Exista un interes tot mai mare pe segmentul boutique pentru ca aceste locuinte au calitate si sunt bine pozitionate. De asemenea, in general sunt proiecte de mai mici dimensiuni, iar oamenii cauta sa se mute in blocuri ce ofera intimitate. (RAFAELA NEBREDA – manager Imoteca The Residential Experts)
Imoteca The Residential Experts anunta ca anul 2019 va fi cel mai bun an din ultimii patru in privinta unitatilor livrate. Cu experienta dovedita in ceea ce priveste proiectele rezidentiale, de la stadiul 0 la livrare – cu vanzari de ordinul miilor de unitati, in ultimii 4 ani, Imoteca a livrat deja un numar considerabil de unitati rezidentiale noi in piata.
Numai in 2019, Imoteca livreaza 820 de unitati din portofoliul companiei, cu 40% mai multe fata de anul 2018. Preturile incep de la 38.000 euro pentru o garsoniera si ajung la 192.000 euro cel mai scump apartament de 4 camere pentru proiectele de volum si pot ajunge la 500.000 euro sau 1.000.000 euro pentru apartamentele tip penthouse din proiectele boutique.
Potrivit studiilor Imoteca, in total anul acesta se vor livra in Bucuresti si Ilfov in jur de 14.000 de unitati noi, o crestere semnificativa fata de anul 2018 cand s-au livrat numai 8.500 de unitati. In prezent sunt in constructie 100 de proiecte imobiliare medii si mari in Bucuresti si imprejurimi.
Trendul proiectelor de calitate este stimulat si de cresterea veniturilor
Dezvoltatorii au mizat in ultimii ani pe proiecte de volum pentru a iesi cu un pret bun pe piata astfel incat sa vanda repede. In general aceste proiecte de volum se construiau la periferia orasului. Pe fondul cresterii puterii de cumparare, a veniturilor mai mari si a cererii pentru standarde de viata mai ridicate au aparut tot mai multe proiecte de calitate, localizate aproape de metrou, de supermarketuri, scoli si gradinite, cu acces facil catre zona de centru.
Chiar daca preturile acestor apartamente sunt ceva mai mari decat preturile apartamentelor de la periferie (n.n. mass-market), clientii cauta sa isi usureze viata. Sa stea mai putin in trafic, sa ajunga mai usor la metrou sau la cumparaturi. Astfel ca, odata cu cresterea veniturilor fac credite ipotecare mai mari si se muta in zone mai bune. (RAFAELA NEBREDA – manager Imoteca The Residential Experts)
In acelasi trend, in ultimii ani am asistat la o schimbare majora pe segmentul de apartamente boutique, au aparut din ce in ce mai multe astfel de proiecte in portofoliul dezvoltatorilor. Totul pornind de la o cerere in crestere pentru locuinte unice, de calitate, cu finisaje superioare, aflate in cartiere bune din Bucuresti. Astfel de locuinte au ajuns sa atraga in special clienti pretentiosi care doresc sa investeasca intr-o locuinta fine living fie pentru uzul personal, fie cu scopul de a o inchiria mai departe.
Potrivit Imoteca The Residential Experts, anul acesta 70% din portofoliul companiei reprezinta apartamente stil boutique, in conditiile in care in anii trecuti procentul era de 20%. Astfel, de la proiecte de volum Imoteca a ajuns la o schimbare a clientilor, proiectele fine living si boutique fiind acum cele care reprezinta cel mai mare procent in totalul portofoliului.
Imoteca The Residential Experts este o companie de consultanta imobiliara cu experienta de 17 ani in domeniu, ce aduna cele mai importante si de calitate proiecte rezidentiale de pe piata autohtona, cu prezenta in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Timisoara si Brasov. Compania are in portofoliu 7.000 de unitati din 30 de proiecte rezidentiale. Imoteca The Residential Experts va fi prezenta in cadrul targului Imobiliarium Universitate ce se desfasoara weekendul acesta in Bucuresti cu intreaga oferta si cu specialisti in domeniu pentru a oferi consultanta clientilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere