Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMPACT SA: Crestere cu 41% a contractelor de pre-vanzare in trimestrul intai 2019
IMPACT SA: Crestere cu 41% a contractelor de pre-vanzare in trimestrul intai 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 15 Mai 2019 15:05
IMPACT Developer & Contractor SA a incheiat primul trimestru din 2019 cu venituri din vanzari de 50,876 mii lei si EBIT de 18,776 mii lei, in crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele foarte bune inregistrate in primul trimestru au fost generate de incheierea unui numar record de contracte de vanzare pentru apartamente in cadrul proiectului Greenfield Baneasa, ceea ce a condus la imbunatatirea substantiala a indicatorilor financiari, in conditiile in care costurile de operare au o structura preponderent fixa. Raportat la o perioada de timp mai lunga, rezultatele obtinute in primul trimestru din acest an, atat la nivelul veniturilor, cat si al profitului net, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani.
Pe langa rezultatele financiare foarte bune, un alt rezultat notabil in aceasta perioada, care arata sustenabilitatea procesului de vanzare, este numarul mare de rezervari si contracte de pre-vanzare incheiate in primul trimestru (97), in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acestea vor fi finalizate in contracte de vanzare-cumparare, iar valoarea acestora va fi reflectata in raportarea financiara spre sfarsitul acestui an si in 2020. Din acest punct de vedere, trimestrul 1 al acestui an este cel mai bun prim trimestru din ultimii 3 ani.
„Desi unele norme adoptate in ultimele luni au fost apreciate drept aspecte cu impact negativ asupra pietei imobiliare, rezultatele obtinute de IMPACT in primul trimestru al anului au fost printre cele mai bune, atat la nivel de vanzari, aferente rezervarilor din trecut, cat si la nivel de rezervari si pre-contracte, care se vor reflecta in viitor. Acest lucru reconfirma atractivitatea proiectelor imobiliare marca IMPACT, atat Greenfield, cat si Luxuria intrunind toate elementele aflate in acest moment in topul cerintelor cumparatorilor - finisaje moderne si de calitate, proximitatea mijloacelor de transport in comun, spatii verzi si facilitati comerciale si de entertainment. In ciuda scenariilor care s-au vehiculat in ultima perioada despre o noua criza imobiliara, estimarile noastre privind vanzarile si evolutia pietei in acest an sunt optimiste”, a declarat Bogdan Oslobeanu, CEO Impact Developer & Contractor Group.
Cea mai mare parte a locuintelor rezervate in aceasta perioada sunt in cartierul Greenfield Baneasa, in cadrul celei de-a treia faze de dezvoltare - Ansamblul Platanilor, unde 192 de apartamente urmeaza a fi livrate pana la sfarsitul anului. In acest moment, faza a treia este pre-vanduta in proportie de 64%. Pentru Greenfield se lucreaza la finalizarea procesului in vederea obtinerii noului PUZ aferent fazelor Greenfield IV (Ansamblul Teilor), Greenfield V si VI, care vor fi include Greenfield Plaza, un centru comercial si de recreere pentru rezidenti.
Luxuria Domenii Residence a depasit pragul de 50% de apartamente contractate pentru prima faza de dezvoltare (232 apartamente) care urmeaza a fi livrata spre sfarsitul anului. Rezultatul foarte bun a permis inceperea lucrarilor de constructie, respectiv a campaniei de pre-vanzare si pentru cea de-a doua faza, de 268 de apartamente, care urmeaza a fi finalizata in trimestrul al III-lea al anului 2020. Luxuria s-a dovedit foarte atractiva pentru investitori, datorita locatiei sale, zona Domenii-Expozitiei, considerata a fi urmatorul hub important de birouri din Bucuresti. In plus, conceptul proiectului este cel al unui cartier premium, privat, in interiorul caruia rezidentii beneficiaza de elemente si facilitati integrate pentru un stil de viata confortabil si modern: acces securizat, spatii verzi - parc privat si gradini tematice, locuri de joaca, sala de sport & spa, servicii de concierge si mentenanta, lounge, dar si spatiu pietonal generos, parcarea fiind in intregime subterana.
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
noark
theda mar
siniat
Ubitech
quadratum
viarom
concelex
EDIT-Structural
leviatan
ness project
rigips
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander