Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - KOMITAT ofera conditii optime pentru cazarea muncitorilor straini din Romania
KOMITAT ofera conditii optime pentru cazarea muncitorilor straini din Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2019 15:52
Paradoxul economiei romanesti este acela ca, in vreme ce cateva milioane de romani au luat calea strainatatii ca sa-si vanda forta de munca, tara duce lipsa de personal calificat. Este usor de inteles ca zonele mai putin dezvoltate ale tarii dau cei mai multi someri si cei mai multi emigranti. Relocarea lor in zonele dezvoltate, in primul rand, in regiunea Bucuresti-Ilfov, este o solutie din ce in ce mai posibila. Dar e greu sa gasesti oamenii de care ai nevoie si, odata gasiti, e greu sa-i pastrezi. Si nu munca ii sperie – sunt pregatiti pentru asta. Isi doresc sa munceasca mult atunci cand li se da sansa si sa stranga „bani albi pentru zile negre”.
Ceea ce ii alunga inapoi, in satele si micile lor orase in care nu se intampla nimic este viata aspra de dupa munca. Traiul in baraci ii deprima, naveta grea ii epuizeaza mai repede decat munca in sine. Daca dupa opt sau zece ore de munca nu ii asteapta un loc cald si primitor, cateva ceasuri placute de relaxare, un spatiu caruia sa-i poata spune „acasa”, atunci totul se transforma intr-o lunga perioada de chin si sacrificiu. Pana intr-o zi, in care isi fac valiza si pleaca, poate in satul lor, sau poate intr-o tara indepartata in care cred ca o sa le fie mai bine.
Aici intra in ecuatie specialistii in „acasa”. Cineva ia de pe umerii companiilor o mare parte din griji, lasand-le sa se concentreze asupra activitatii lor principale. Si astfel fiecare face ceea ce stie mai bine. Grija confortului de dupa munca, a vietii de dincolo de santier, a demnitatii umane si a somnului linistit si-o asuma KOMITAT, care ofera spatii de cazare pentru muncitori la standarde moderne, la costuri optimizate pentru companiile angajatoare.
„Ne pasa, pentru ca oamenii trebuie sa se simta ca acasa. Sunt departe de familii si de cei dragi, uneori perioade destul de lungi. Avem in minte nevoile partenerilor nostri si, de aceea, mizam pe o abordare foarte deschisa si pragmatica a acestor nevoi. Faptul ca strategia noastra este apreciata este dovedit de cifre. Avem peste 100 de companii cu care colaboram pentru nisa de servicii de cazare muncitori, inclusiv din tari precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal, Croatia, Turcia, Polonia dar si Moldova si Romania”, spune Directorul General Komitat, Valeriu Nicolae.
Camere mobilate modern, cu baie proprie, bucatarii echipate la cele mai bune standarde, frigider, televizor, spalatorie tip self-service si uscatorie, internet – sunt conditii care, de multe ori, le depasesc pe cele de acasa si pot sa constituie un prag aspirational pentru beneficiarii lor. Cu alte cuvinte, sa fie un model pentru propriile lor gospodarii de acasa, ceva pentru care sa merite sa munceasca.
Siguranta este un alt parametru important. Exista un spatiu dedicat pentru receptie / acces, precum si servicii de paza, monitorizare permanenta in incinta.
„Oamenii care vin sa munceasca in Bucuresti isi lasa familiile acasa si reusesc sa ii vada pe cei dragi doar de sarbatori sau, uneori, in weekend. Pentru a avea totusi un stil de viata normal, echilibrat, la Komitat ne-am gandit la confortul si acomodarea acestora in Bucuresti si le punem la dispozitie spatii comune pentru socializare, gatit impreuna, acces facil la mijloacele de transport pentru a economisi timpul de tranzit pana la locul de munca dar si pentru a fi usor conectati cu viata sociala”, mai spune Valeriu Nicolae, Directorul General Komitat.
„De asemenea, conexiunea la internet de mare viteza pentru video conferinte le permite sa ii vada pe cei apropiati foarte des si asta se reflecta in starea lor de bine din fiecare zi”, completeaza acesta.
KOMITAT completeaza o veriga lipsa din lantul revitalizarii economiei romanesti: conditiile de viata ale angajatilor relocati sau aflati in tranzit. Pentru cei care vor sa munceasca departe de casa sau vin in Bucuresti in misiuni temporare, perioadele de deplasare nu trebuie sa fie perioade de suferinta si sacrificiu. Viata lor de dupa programul de munca trebuie sa continue in confort, in demnitate si sa le ofere conditii optime de odihna si relaxare.
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere